Kuvausvinkit: tarkentaminen

Käsintarkennus

Vaikka automaattitarkennus on erittäin tehokas, joissakin tilanteissa kannattaa kokeilla käsintarkennusta.

Esimerkiksi jos kuvaat maisemaa ja tarkennat syvyyssuunnassa noin kolmanneksen kohteesta, voit maksimoida syväterävyysalueen (tarkennuspisteen edessä ja takana oleva alue, joka näkyy terävänä).

Voit tehdä tämän valitsemalla keskimmäisen tarkennuspisteen ja sijoittamalla sen kohteen päälle. Lukitse tarkennus painamalla laukaisin puoliväliin ja sommittele kuva. Tarkennus pitää suorittaa uudelleen jokaista otosta varten.

Jos aiot ottaa useita kuvia maisemasta eri valotuksilla, kannattaa käyttää käsintarkennusta. Objektiivin sivulla on pieni kytkin, joka siirretään AF-asennosta MF-asentoon.

Picture_Tutorial_p5_01 

Tiesitkö, että voit säätää etsimen näkökykysi mukaan?

Kun kuvaat digitaalisella EOS-järjestelmäkameralla, optisessa etsimessä oleva kuva on tärkeä nähdä hyvin. Voit parantaa yksityiskohtien erottumista käyttämällä silmälaseja, mutta usein on parempi käyttää sisäistä dioptrian korjauslinssiä. Sitä säädetään pienellä kiekolla, joka sijaitsee ylhäällä etsimen silmäsuppilon oikealla puolella. Katso etsimeen ja käännä kiekkoa yhteen suuntaan ja sitten toiseen, kunnes tarkennuspisteitä ilmaisevat mustat suorakulmiot ovat tarkkoja.

Picture_Tutorial_p5_02 

Lue lisää
Näiden kuvausvinkkien avulla voit tutustua EOS-kameran automaattitarkennuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jos haluat lukea lisää, Canon Professional Network (CPN) -palvelussa on yksityiskohtaisia kuvauksia. Lue lisää automaattitarkennuksesta.

1  2  3  4  5