Kuvausvinkit: tarkentaminen

Automaattitarkennustapojen vaihtaminen

Kaikissa EOS-kameroissa on kolme eri tarkennustapaa. Valitse kohteeseen sopiva tapa.

Kertatarkennus:Sopii paikallaan pysyville kohteille esimerkiksi maisema- ja muotokuvauksessa.
Kun painat laukaisimen puoliväliin, objektiivi tarkentaa kohteen ja tarkennus lukitaan. Tarkennuksen saavuttaneet tarkennuspisteet näkyvät punaisina, ja etsimessä palaa vihreä tarkennuksen merkkivalo. Jos kamera ei saavuta tarkennusta, esimerkiksi jos kohde on liian lähellä, tarkennuksen merkkivalo vilkkuu eikä laukaisu onnistu.

Jatkuva tarkennus:Sopii liikkuville kohteille, kun tarkennusetäisyys vaihtelee.
Kun painat laukaisimen puoliväliin, objektiivi tarkentaa kohteen. Jos pidät painikkeen painettuna puoliväliin, objektiivi jatkaa tarkennusta, jos kohde liikkuu ja tarkennusetäisyys vaihtuu. Tarkennuksen seuranta jatkuu niin kauan kuin käytössä oleva tarkennuspiste on kohteessa.

Vaihtuva tarkennus:Sopii esimerkiksi eläimille ja muille kohteille, jotka liikkuvat ennakoimattomasti.
Kamera vaihtaa automaattisesti kertatarkennuksesta jatkuvaan tarkennukseen, jos se tunnistaa liikkuvan kohteen.

Tarkennuksen apuvalo

Heikossa valaistuksessa tarkennuksen apuvalo parantaa tarkennuksen tarkkuutta. Jos kamerassa on yhdysrakenteinen salama, se välähtää useita kertoja peräkkäin. Salaman toiminta-alue on noin neljä metriä. Voit myös käyttää Speedlite-salamalaitetta tai Speedlite-lähetintä ST-E2, joka lähettää tarkennuksen apuvalon punaisena valoruudukkona. Kohde saa olla enintään 10 metrin päässä sen mukaan, mitä Speedlite-laitetta käytetään.

1  2  3   4  5