Kuvausvinkit: tarkentaminen

Tarkennuksen terävöittäminen tarkennuspisteillä

Kaikissa EOS-digitaalikameroissa on useita tarkennuspisteitä aina EOS 1100D -mallin 9 tarkennuspisteestä EOS-1D X- ja 5D Mark III -mallien 61 tarkennuspisteeseen.

Automaattinen tarkennuspisteen valinta huolehtii siitä, että etäisyystiedot mitataan kustakin pisteestä, kun painat laukaisinta. Jos useampi kuin yksi piste syttyy, se tarkoittaa, että näiden pisteiden etäisyystiedot ovat samanlaiset.

Jos jokainen tarkennuspiste pystyy lähettämään tarkat tarkennustiedot, miksi pisteitä on niin paljon? Sen vuoksi, että voit itse valita yhden tai useamman tarkennuspisteen käyttöön. Voit tehdä niin painamalla painiketta, joka sijaitsee kameran takasivulla oikeassa yläkulmassa. Valitse sitten piste, joitakin pisteitä tai kaikki pisteet kääntämällä päävalitsinta.

Picture_Tutorial_p2

Käytössä oleva tarkennuspiste näkyy punaisena kameran etsimessä ja mittaa etäisyystiedot kameraa lähimpänä olevasta kohteen osasta. Passiiviset pisteet eivät mittaa tietoja.

Used for boilerplate and CTA players

Yleensä kannattaa valita keskimmäinen piste, sillä se on herkin. Sijoita tämä piste tarkennettavaan kohtaan ja paina laukaisin puoliväliin. Tarkennus lukitaan. Nyt voit sommitella kuvan etsimessä. Ota kuva painamalla laukaisin pohjaan. Voit valita myös muun kuin keskellä sijaitsevan pisteen. Valitse piste, joka sijaitsee kohteen tarkennettavalla alueella.

1  2   3  4  5