Kompaktikameravinkit

Kätevästi mukana kulkevalla IXUS- tai PowerShot-kameralla voit ikuistaa joulunajan parhaat hetket laadukkaiksi kuviksi. Vinkkiemme avulla saat joulumarkkinoiden ja muiden joulunajan tapahtumien valot, tunnelman ja tunteet varmasti talteen.

• Ilotulitusten kuvaaminen
• Jouluvalojen kuvaaminen
• Hymyt talteen


Ilotulitusten kuvaaminen

Monissa Canonin kompaktikameroissa on ilotulitustila, jonka avulla ilotulituskuvat onnistuvat helposti. Ota kameran SCN-tila käyttöön ja valitse ilotulitustila tai valitse kuvaustila FUNC-painikkeella. Tarvitset pitkän valotusajan, joten kamera kannattaa asettaa jalustalle tai muulle vakaalle alustalle.

Jouluvalojen kuvaaminen

Jouluvalot ovat itsessään mainio kuvauskohde. Yökuvaus käsivaralta -ohjelman voi ottaa käyttöön erikoiskuvausohjelmien kautta tai FUNC-painikkeen avulla. Tämän ohjelman avulla välkkyvien sisävalojen tai kirkkaasti valaistujen julkisivujen kuvaaminen onnistuu helposti jopa ilman jalustaa. Uudenvuoden rakettien kuvaamiseen kannattaa käyttää erityistä ilotulitustilaa.

Vuodenajat – Canon
Peter F: Christmas Market in Soest
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Hymyt talteen

Monissa Canonin kompaktikameroissa on hymyn tunnistus. Kamera ottaa automaattisesti kuvan havaitessaan kohteen hymyilevän. Jouluna hymyileviä kasvoja on paljon, joten muista varata mukaan tavallista suurempi muistikortti ja vara-akku. Hymyn tunnistus sisältyy älykkääseen laukaisintoimintoon. Toimintoon saattaa sisältyä myös silmänräpäytyksen tunnistus, jonka avulla voi ottaa kuvan räpäyttämällä kameralle silmää.

Lähetä kuvasi galleriaamme

Innostuitko kokeilemaan? Lähetä kuvasi galleriaamme. Galleriassa esittelemme omat suosikkimme meille lähetetyistä kuvista.