Kuvausvinkit: Juhlakuvat

Kuvausvinkit: Juhlakuvat

Videoiden kuvaaminen
Useimmissa Canonin kameroissa on videotila. Se sopii hyvin perheenjäsenien tai juhlien kuvaamiseen. Voit ikuistaa lasten haltioituneet ilmeet heidän availlessaan paketteja ja luoda videoiden avulla lomapäiväkirjan hauskoista tapahtumista.

Tässä muutamia helppoja vinkkejä:

• Kuvaa lyhyitä kohtauksia. Liian pitkän kohtauksen katsominen voi olla pitkästyttävää. Kuvaa paljon lyhyitä kohtauksia, se on paljon viihdyttävämpää.
• Pidä mielessä, että videokuvaa ei kannata taltioida pitämällä kameraa pystysuunnassa – sellaisen videon katselu TV:ssä on vaikeaa.
• Vältä vaihtamista vaaka- ja pystysuunnan välillä kesken videota.
• Älä yritä matkia ammattimaisia filmintekijöitä ja seurata kohdetta pitkään muuttamalla tarkennusta välillä. Pidä kamera paikallaan kunkin lyhyen jakson ajan.
• Vältä nopeaa tai liiallista zoomausta. Zoomaus toimii, kun sitä käytetään maltillisesti ja zoomaus on riittävän hidas.

Voit leikata videoita tietokoneessa kuvankäsittelyohjelmistolla. Luo sen avulla lyhyitä videoita, joita ystäväsi ja perheenjäsenesi haluavat katoa.

Tarkista varusteet
Digitaalikamerat ovat helppokäyttöisiä – tarvitset vain akun ja muistikortteja. Jos aiot kuvata paljon useiden päivien ajan, kannattaa asettaa akku latautumaan joka ilta. Jos olet kylässä ystävien tai sukulaisten luona, et ehkä voi ladata kuvatiedostoja tietokoneeseen joka päivä, joten kannattaa pitää mukana ylimääräistä muistikorttia.

Muista vielä, että kuvaaminen on vain tarinan toinen puoli. Kun tulostat kuvat ystäviä ja perheenjäseniä varten, ne jäävät elämään. Varmista siis, että sinulla on riittävästi valokuvapaperia ja mustekasetteja. Käy Canon Storessa nyt ja hanki oikeat tarvikkeet PIXMA- tai SELPHY-tulostimellesi.

Jos sinulla ei ole vielä PIXMA-laitetta, olisiko nyt aika hankkia sellainen jouluiloksi? Löydä itsellesi sopivin malli.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa