PIXMA-vinkit

Vinkkejä PIXMA-tulostinten käyttäjille

Tuttuja paikkoja kuvatessa on helppo kulkea sokeasti muiden perässä ja ottaa samanlaisia kuvia kuin muutkin samassa paikassa aiemmin kuvanneet valokuvaajat. Niin käy usein, kun saavut kohteeseen, näet kuvauskohteen edessäsi ja mieleesi tulevat kaikki aiemmin näkemäsi valokuvat.

Etsi kuvauskohteita silmilläsi ennen kuin katselet niitä etsimen läpi. Tutkiskele kuvakulmia ja kuvittele mielessäsi valokuva, jollaista et ole nähnyt aiemmin, ennen kuin otat kameran käteesi. Kokeile kääntyä ympäri, mahduttaa enemmän ihmisiä kuvaan tai ottaa kuvia päivän eri aikoina, jotta saat mielenkiintoisempia kuvia. Voit myös ottaa kuvan muista kuuluisaa maamerkkiä tai nähtävyyttä kuvaavista valokuvaajista!


Useamman pienen kuvan yhdistäminen yhdeksi otokseksi

Kiinnostava kollaasi tutusta näkymästä voi toimia erinomaisena katseenvangitsijana suurissa kehyksissä.


tutut - Canon
Montse PB – À pied de l'Arc de Triomphe
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Suuntaa ensin ulos ja ota kuvia pitämästäsi tunnetusta kohteesta epätavallisista kuvakulmista. Päätä tilanteen kuvaamista suunnitellessasi, haluatko jättää tulostettujen kuvien väliin aukkoja vai haluatko kuvien menevän päällekkäin.

Kun olet valinnut tulostettavat kuvat, valitse pienempi tulostuspaperi, kuten 10 x 15 cm, ja tulosta useampi kappale – riittävä määrä kehyksen täyttämiseksi.

Kun olet tulostanut kuvat, luo ainutlaatuinen kollaasi asettelemalla kuvat taustalevyn päälle.

Vinkki: valokuvakiiltopaperi tai Canonin Photo Paper Plus Semi-gloss ‑paperi soveltuvat ihanteellisesti tällaisiin kuviin, sillä kuviesi eloisuus ja yksityiskohdat näkyvät niissä hyvin.