LEGRIA-vinkit

Vinkkejä LEGRIA-videokameroiden käyttäjille

Tuttuja paikkoja kuvatessa on helppo kulkea sokeasti muiden perässä ja ottaa samanlaisia kuvia kuin muutkin samassa paikassa aiemmin kuvanneet valokuvaajat. Niin käy usein, kun saavut kohteeseen, näet kuvauskohteen edessäsi ja mieleesi tulevat kaikki aiemmin näkemäsi valokuvat.

Etsi kuvauskohteita silmilläsi ennen kuin katselet niitä näytöltä. Tutkiskele kuvakulmia ja kuvittele mielessäsi valokuva, jollaista et ole nähnyt aiemmin, ennen kuin otat LEGRIAn käteesi. Kokeile kääntyä ympäri, mahduttaa enemmän ihmisiä kuvaan tai ottaa kuvia päivän eri aikoina, jotta saat mielenkiintoisempia kuvia. Voit myös ottaa kuvan muista kuuluisaa maamerkkiä tai nähtävyyttä kuvaavista valokuvaajista!


Parempia tuloksia suunnittelemalla

Voit kuvata helpommin kiehtovia, vaikuttavia ja viihdyttäviä videoita suunnittelemalla ne etukäteen.

kevät – Canon
See-ming-Lee – Honkongin kiinalainen yliopisto
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Saapuessasi kohteeseen sinun kannattaa kuvata ensin lyhyt video koko tilanteesta. Se on yleensä laajakulmaotos koko tilanteesta.

Muutama sekunti tasaisesti kuvattua videota tekee myöhemmistä muokkaamisesta helpompaa. Kun olet kuvannut alustavan otoksen, katsele tarkasti paikkaa ja etsi videoon sisällytettäviä yksityiskohtia ja yksittäisiä hahmoja. Kuvaa kaksi lyhyttä videota kustakin elementistä – toinen keskivälin zoom-asetuksella ja toinen tiukemmasta kulmasta. Tämä lisää joustavuutta videota muokatessa.

Hyödynnä LEGRIAn kääntyvää näyttöä, jonka avulla voit kuvata muutoin vaikeista kuvakulmista. LEGRIAn vuoden 2016 mallin kamerassa voi käyttää Kirkkaiden alueiden esivalinta ‑tilaa, jonka avulla tallennat tarkasti heijastusten ja välkähtelevien metallien kaltaiset kirkkaat ja kimaltelevat yksityiskohdat. Voit myös käyttää suotimia mielenkiintoisen lopputuloksen saamiseksi. Pidempien valotusaikojen käyttäminen (mahdollista LEGRIA G ‑kameroilla) auttaa sinua tallentamaan tutut paikat unenomaisen näköisinä.

Vinkki: useampi eri kuvakulma kustakin videosi elementistä helpottaa videon myöhempää muokkaamista.