PIXMA-vinkit

Vinkkejä PIXMA-tulostinten käyttäjille

Helmikuu voi tuntua pitkältä, jos ei ole talvi-ihminen. Vaikka kyseessä on vuoden lyhin kuukausi, pimeys ja kylmyys vetävät helposti mielen matalaksi. Kesän ystävästä päivät tuntuvat matelevan eteenpäin.

Onneksi valokuvaus virkistää mieltä! Kauniiden kuvien tulostaminen piristää tylsiä päivä ja tuo hieman ekxtraa päivittäiseen arkeen.


ainutlaatuinen – Canon
Kieran Clarke – Sateenvarjot
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Erilaisia valokuvapapereita

Saatavilla on monia hienoja valokuvapapereita, mutta miten ne oikein eroavat toisistaan? Kokeile joka viikko erilaista paperia ja ota selvää! Aloita mattapaperista ja siirry sitten puolikiiltävään, kiiltävään ja lopulta studiolaatuiseen Pro Platinum -paperiin.

Paperien erilaiset ominaisuudet vaikuttavat valmiin valokuvan ilmeeseen. Mattapintainen paperi vaimentaa sävyjä ja konrastin jyrkkyyttä. Se sopii hyvin värillisille ja mustavalkoisille valokuville sekä taidekuville, joissa on tarkoitus tuoda kauniisti esille lämpimät värit ja harmaan sävyt. Toisella viikolla voit kokeilla puolikiiltävää paperia. Vähäinen kiilto saa valokuvat näyttämään kauniin pehmeiltä. Viimeisellä viikolla on sitten kiiltävän paperin vuoro. Elävimmän ja terävimmän lopputuloksen saat studiolaatuisella Pro Platinum -paperilla, joka säilyttää kuvien värit upealla tavalla.

Vinkki: Ota kullakin viikolla kuvia, jotka sopivat käyttämäsi paperilaadun ominaisuuksiin.