LEGRIA-vinkit

Vinkkejä LEGRIA-videokameroiden käyttäjille

Helmikuu voi tuntua pitkältä, jos ei ole talvi-ihminen. Vaikka kyseessä on vuoden lyhin kuukausi, pimeys ja kylmyys vetävät helposti mielen matalaksi. Kesän ystävästä päivät tuntuvat matelevan eteenpäin.

Onneksi kuvaaminen virkistää mieltä! Virkistävien videoiden kuvaaminen on upea tapa piristää tylsiä päivä ja tuoda hieman jännitystä päivittäiseen arkeen. Mielenkiintoinen kuva voivat tehdä tavallisestakin päivästä ikimuistoisen. Voit jopa haastaa itsesi kuvaamaan tavallista enemmän videoita tässä kuussa – opit varmasti lisää kuvaamisesta.

ainutlaatuinen – Canon
Michael Gil – Sateinen yöpala
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Arjen kohokohtia

Videoiden kuvaaminen on mahtava tapa kertoa tarinoita päivittäisestä elämästä. Yritä keskittyä vain parhaisiin hetkiin – auringon näkemiseen ensimmäistä kertaa ennen työpäivää, työmatkaliikenteen energiaan ja rytmiin tai johonkin vaikuttavaan näkyyn, jota et ole huomannut aiemmin.

Onnistuminen edellyttää, että sinulla on videokamera aina valmiina – et voi ikinä tietää, milloin kiinnostava hetki koittaa. Kun totut kantamaan videokameraa mukanasi, opit kuvaamaan tärkeimmät hetket mistä tahansa tapahtumasta. Näin videoistasi tulee kiehtovia ja sulavasti eteneviä.

Muista, että tarvitset jokaisesta kohokohdasta useita näkökulmia, joten kuvaa ensin 10 sekuntia yhdestä kuvakulmasta ja zoomaa sitten lähemmäs tai kauemmas.

Toinen hyödyllinen tapa on kuvata on ylimääräistä b-roll-materiaalia eli lyhyitä lisäleikkeitä, joita voi käyttää tarinan edistämiseen kohokohtien välillä.