Kompaktikameravinkit

Vinkkejä kompaktikameroiden käyttäjille

Helmikuu voi olla synkkä kuukausi, jos ei ole talvi-ihminen. Vaikka kyseessä on vuoden lyhin kuukausi, pimeys ja kylmyys vetävät helposti mielen matalaksi. Kesän ystävästä päivät tuntuvat matelevan eteenpäin.

Onneksi valokuvaus virkistää mieltä! Kauniiden ja eloisien kuvien ottaminen on upea tapa piristää tylsiä päivä ja tuoda hieman jännitystä päivittäiseen arkeen. Mielenkiintoinen kuva voivat tehdä tavallisestakin päivästä ikimuistoisen. Voit jopa haastaa itsesi kuvaamaan tavallista enemmän tässä kuussa – opit varmasti lisää valokuvaamisesta.

  • Väriä elämään
  • Tunnelmia työmatkalta
  • Ota syötävän hyviä ruokakuvia
  • Valotuksen korjaus


Luovat suotimet

Yksi tapa tehdä arkipäivästä hieman erityisempää on käyttää suotimia. Toiminto sisältyy moniin IXUS- ja PowerShot-malleihin. Luovassa tilassa kamera ottaa kohteesta viisi lisäkuvaa, joissa se käyttää omaperäisiä ja taiteellisia tehosteita.

ainutlaatuinen – Canon
Vince Alongi – Värin korostus -tila
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Katso tarkemmin

Pohdi päivittäistä työmatkaasi – mitä uutta voisit sen varrelta löytää, jos oikein etsisit? Taskukokoiset PowerShot- ja IXUS-kamerat kulkevat helposti mukana. Tutkaile ohittamiasi paikkoja, näkymää junasta tai bussista, ylös kohoavia rakennuksia tai ihmisiä, jotka odottavat suojatien edessä valojen vaihtumista.

Vinkki: Automaattisen salaman kytkeminen pois käytöstä auttaa välttämään jyrkkää ja latteaa valoa.Ruuan kuvaaminen

Ruuan kuvaaminen tarjoaa valokuvaajalle monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Niin kuin valokuvissa yleensä, tärkeintä on oikea valaistus. Voit saada hienoja kuvia asettamalla ikkunan ja lautasen väliin hajottimen kuvan taustaksi. Syntyvä pehmeä valo tuo esiin ruuan luonnolliset värit.

ainutlaatuinen – Canon
Michael Behrens
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Valotuksen korjaus

Jos ruokakuvasi näyttävät liian synkiltä, voit lisätä valotusta esimerkiksi yhden askelen verran. Muutos onnistuu Menu-valikon Muuta kuvausasetuksia -välilehdellä. Valotusta on kasvatettava, koska valkoinen hajotin muuttaa näkymän keskimääräistä kirkkaammaksi. Kamera on säädettävä erikseen ottamaan kirkkaampi kuva. 

ainutlaatuinen – Canon
Michael Behrens – Ruoka II
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Vinkki: Voit myös heijastamaa valoa takaisin kohteeseen valkoisella paperilla. Tämä auttaa poistamaan varjot, joita ruuan takana käytettävä hajotin voi luoda.


Lähetä kuvasi galleriaamme

Oletko jo kokeillut uusia kuvaustapoja? Lähetä otoksesi galleriaamme. Galleriassa esittelemme omat suosikkimme meille lähetetyistä kuvista. Lähetä kuvasi.