Kuvausvinkit: Valotus

Päällekkäisvalotus

Kahden tai useamman valotuksen yhdistäminen voi luoda mielenkiintoisen vaikutelman.

Voit lisätä kuun tai tähdet tyhjälle yötaivaalle tai näyttää saman kohteen useita kertoja samassa näkymässä. Päällekkäisvalotuksia voi luoda millä tahansa EOS-kameralla ja millä tahansa valitulla kuvalla käyttämällä Digital Photo Professional (DPP) -ohjelmiston yhdistämistoimintoa (Compositing tool).

Picture_Tutorial_p5

EOS-1D X-, EOS 5D Mark III- ja EOS 6D -kameroilla voit ottaa useita kuvia ja yhdistää ne yhdeksi lopulliseksi kuvaksi. Vaihtoehtoja on paljon. Voit ottaa kahdesta yhdeksään kuvaa päällekkäisvalotusta varten. Voit tallentaa kaikki ottamasi kuvat tai vain lopullisen kuvan. Voit myös valita tavan, jolla kuvat yhdistetään. Kaikissa edellä mainituissa malleissa on asetusten lisäys ja keskiarvo. Lisäksi EOS-1D X- ja EOS 5D Mark III -kameroissa on asetukset kirkas ja tumma.

Summa yhdistää kuvat kumuloituvasti. Tuloksena on usein tumma kuva, joten kannattaa käyttää miinusmerkkistä valotuksen korjausta seuraavasti: –1 kahdelle valotukselle, –1,5 kolmelle valotukselle ja -2 neljälle valotukselle.
Keskiarvo käyttää miinusmerkkistä valotuksen korjausta automaattisesti kuvamäärän perusteella.
Kirkas/Tumma vertaa ensimmäisen kuvan kirkkautta tai tummuutta seuraaviin kuviin. Kirkas tai tumma osa jätetään kuvaan. Värejä saatetaan yhdistää vertailtavien kuvien kirkkaus- tai tummuusasteen mukaan.

Jos käytät päällekkäisvalotusta näytöllä kuvauksen aikana, voit seurata, miten kukin kuva yhdistetään kuvattaessa.

Lue lisää
Näiden kuvausvinkkien avulla voit tutustua EOS-kameran valotuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jos haluat oppia lisää kamerastasi, tutustu Canon Professional Network (CPN) -palveluun. Lue lisää täältä.

1  2  3  4  5