Kaupungin rytmin ikuistaminen

Tämän kuun vinkkien avulla opit etsimään kaupunkien epätavallisia ja tutkimattomia puolia ja ikuistamaan niiden olemuksen kuviin ja videoihin.

Urbanisaation myötä yhä useammat ihmiset eri puolilla maailmaa elävät, työskentelevät ja harrastavat kaupungeissa. Niissä sulautuvat yhteen erilaiset kulttuurit, arkkitehtoniset suuntaukset, keittiöt ja ideat. Kaupungit ovat usein maan kulttuurin keskipisteitä, ja ne houkuttelevat matkailijoita, jotka haluavat kokea aitoja elämyksiä. Niissä on myös tilaisuuksia upeiden valokuvien ja videoiden kuvaamiseen ympäri vuorokauden.

alati muuttuva kaupunki – Canon
Ralf Kaldenhoff: Melbourne


Ota vastaan kaupunkien luovat haasteet

Kaupunkimaisemien ja kaupunkien asukkaiden kuvaaminen on luova haaste, jossa kannattaa pistää parastaan. Ihmiset, markkinat ja mielenkiintoisesti valaistut rakennukset tarjoavat loistavia tilaisuuksia ajatuksia herättävien kuvien tallentamiseen. Kun kuvaat kaupungissa, pyri tallentamaan otoksiisi erilaiset näyt, äänet, tuoksut ja yksityiskohdat.


Tutki ja kokeile

Osa kaupunkikuvauksen nautintoa on kaupungin tutkiminen. Unohda perinteiset matkailunähtävyydet ja tutustu kaupungin todelliseen olemukseen – paikkoihin, joissa paikalliset hoitavat asiansa ja viettävät aikaansa.

Hyödyntämällä automaattisia kuvausohjelmia voit ikuistaa kaupungin juuri niin kuin näet sen. Kokeile rohkeasti myös sellaisia ohjelmia, joita et yleensä käytä. Ole vierailija, tarkkailija – ja valokuvaaja. Pysähdy katselemaan ja miettimään ja ota juuri sellaisia kuvia kuin haluat.