LEGRIA-vinkit

Tässä kuussa tutustumme uusiin tapoihin ikuistaa tunteita. Tavoitteena on auttaa sinua ottamaan parempia kuvia ja muodostamaan entistä tiiviimpiä yhteyksiä kuviesi ja katsojien välille.

Tunteet eivät noudata ennalta määritettyjä sääntöjä, vaan ne ilmaisevat spontaanisti, miltä jostakusta tuntuu. Jotta pystyisit vangitsemaan tunteet kuviin, yksi tärkeimpiä ohjeita on pitää kamera aina lähettyvillä. Voit ottaa upeita kuvia ennalta suunnittelematta. Kokeile ottaa kuvia, kun kuvauskohteesi sitä vähiten odottaa – tai paina laukaisinta vasta siinä vaiheessa, kun kuvattavasi luulee sinun jo ottaneen kuvan. Näin kuvattava näyttää paljon luonnollisemmalta ja rennommalta.

Kuvasitpa omaksi iloksesi tai jakaaksesi kuvia muille, vinkkimme auttavat sinua ikuistamaan tunteita ja tunnelmia entistä tehokkaammin.

Tunteita välittävien videoiden kuvaaminen LEGRIA-kameralla

Seuraavassa on esitelty joitakin hyödyllisiä tekniikoita, jotka soveltuvat etenkin tunteita välittävien videoiden kuvaamiseen LEGRIA-videokameralla.


LEGRIA-vinkit – Canon

Evan Wilson
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/


Käytä kameran lähellä olevia kohteita luomaan syvyysvaikutelmaa videoihin. Ole myös valmiina siirtymään lähemmäs kohdetta terävyysalueen pienentämiseksi ja elokuvamaisen vaikutelman luomiseksi.

Jos liikutat kameraa seurataksesi liikkuvaa kohdetta, voit käyttää lähellä kameraa olevia elementtejä muokkauspisteinä. Niiden avulla voit helposti muuttaa kuvakulmaa leikkausvaiheessa. 


Käytä tarkennuksen lukitusta

Jos kamerassa on tarkennuksen lukitus, harjoittele sen käyttöä. Panoroi sen jälkeen kameralla seuraamalla kohdetta siten, että lähinnä objektiivia oleva esine tai kohde näkyy kuvassa suurimpana ja voi jättää jopa videon pääkohteen taakseen. Ammattielokuvantekijät kutsuivat tätä tekniikkaa nimellä "motivationaalinen siirtymä".

Voit nyt vaihtaa kameran paikkaa ja kuvata, kun pääkohde kulkee esineen tai kohteen ohi. Paikan vaihdosta on hyötyä leikkausvaiheessa, ja videon päähahmo näkyy näin useammasta kulmasta.

Käytä tarkennuksessa apuna paikallaan pysyvää elementtiä, kuten tuolia tai penkkiä. Pyydä kohdetta astumaan kuvaan ja pysähtymään penkin kohdalle. Kun kohde liikkuu kauemmas, seuraa kameralla. Kameran liikuttaminen on avaintekijä, jos halutaan kuvata kiinnostavia videoita. Ammattielokuvantekijät kutsuivat tätä tekniikkaa nimellä "motivationaalinen panorointi".


Jaa videoita käyttämällä Wi-Fi-yhteyttä

Kun olet kuvannut videoita LEGRIA-videokameralla, jaa ne perheellesi ja ystävillesi käyttämällä langatonta yhteyttä.

LEGRIA-videokameroissa on useita mahdollisuuksia langattoman yhteyden käyttöön. Videokameraa voi ohjata selaimen kautta, ja videokameralla kuvattuja videoita voi toistaa tabletilla tai älypuhelimella käyttämällä älylaitteen CameraAccess-sovellusta Wi-Fi-yhteydellä.