Vangitse kuviisi enemmän tunteita

Tässä kuussa tutustumme uusiin tapoihin ikuistaa tunteita. Tavoitteena on auttaa sinua ottamaan parempia kuvia ja muodostamaan entistä tiiviimpiä yhteyksiä kuviesi ja katsojien välille.

Hyvä ensimmäinen askel on opetella tarkentamaan kuva kohteen silmiin. Silmät ovat sielun peili, ja ne kertovat, miltä henkilöstä tuntuu. Vilkaisusta sivulle, kohotetusta kulmakarvasta tai ilonkyynelistä voi saada upeita kuvia. Tunteita voi välittää kuvissa myös muilla tavoin: esimerkkeinä jännityksestä kireät kilpaurheilijan lihakset, lämpimään halaukseen kiertyneet käsivarret tai musiikkifestivaaleilla esiintyvän innokkaan tanssijan käsien liikkeet. Keskittymällä pieniin yksityiskohtiin pystyt parhaiten välittämään kuvissasi esiintyvien henkilöiden tunteita. Jos tavoitteenasi on välittää tietyn tilan, kaupungin tai rannan tunnelma, voi olla helpompaa kuvata laajakulmalla. 


[MASTER]Tutorial_Index_1

Andrés Nieto Porras – Nuevas aficiones
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/


Tunteiden kuvaaminen

Tunteet eivät noudata ennalta määritettyjä sääntöjä, vaan ne ilmaisevat spontaanisti, miltä jostakusta tuntuu. Jotta pystyisit vangitsemaan tunteet kuviin, yksi tärkeimpiä ohjeita on pitää kamera aina lähettyvillä.

Voit ottaa upeita kuvia ennalta suunnittelematta. Kokeile ottaa kuvia spontaanisti, kun kuvauskohteesi sitä vähiten odottaa – tai paina laukaisinta vasta siinä vaiheessa, kun kuvattavasi luulee sinun jo ottaneen kuvan. Näin kuvattava näyttää paljon luonnollisemmalta ja rennommalta.

Pidä kamera aina valmiina. Näin saat ikuistettua ystäväsi, joka on repeämäisillään nauruun, tai otettua ainutlaatuisia kuvia kavereistasi, jotka ovat jalkapalloa katsoessaan haljeta jännityksestä tasoitusmaalin kynnyksellä. Voit myös ikuistaa ystäväsi, joka valmistautuu innoissaan iloiseen illanviettoon. Tällaiset hetket ovat elämää parhaimmillaan – täynnä kauneutta ja aitoja tunteita.


[MASTER]Tutorial_Index_2

Porsche Brosseau – Sumennettu hymy
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Paikan tai maiseman tunnelman vangitseminen

Sekä ihmiset että tietyt paikat voivat herättää tunteita. Tuulenpieksämä ranta, kaupungin öiset kadut tai sumuinen auringonnousu voivat herättää voimakkaita tunteita. Jos otat kuvia paikassa, jonne voit palata uudelleen, kokeile ottaa kuvia samasta paikasta eri päivinä. Näin voit ikuistaa kuviin erilaisia tunnelmia. Sama huone, katu tai maisema vaikuttavat erilaisilta sen perusteella, millainen sää tai valaistus paikassa vallitsee tai millainen on oma mielentilasi. Autio rautatieasema voi symboloida odotusta ja ranta myrskyn jälkeen puolestaan tuhon jälkeistä helpotusta. Tyhjät kaupungin kadut voivat ilmaista yksinäisyyttä tai pelkoa.

Kuvasitpa omaksi iloksesi tai jakaaksesi kuvia muille, vinkkimme auttavat sinua ikuistamaan tunteita ja tunnelmia entistä tehokkaammin.