Vinkkejä pimeällä kuvaamiseen

Helppoja kuvaustapoja

Kun olet päättänyt kuvauskohteesi, tutustu näihin vinkkeihin, niin saat kohteestasi parhaan mahdollisen kuvan.

HTTN_Page2_01
Huvipuistossa, © Andreas Karnholz, Canon EOS 5D Mark III

Kannattaako salamaa käyttää?
Pimeällä kuvattaessa salaman käyttö voi tuntua itsestään selvältä. Se sopiikin hyvin ihmisistä ja lähellä olevista kohteista otettuihin kuviin. Salama ei kuitenkaan valaise maisemaa eikä luo haluttua tunnelmaa, joten poista se käytöstä, jos kuvaat kauempana olevia kohteita.

Vaihda kuvakulmaa
Arkiset asiat näyttävät erilaisilta pimeällä. Kannattaa siis miettiä, miten ne itse näet, ja kokeilla kuvaamista esimerkiksi alhaalta ylöspäin tai päinvastoin. Ota sekä pysty- että vaakakuvia, sillä kuvan suuntaa muuttamalla saat aikaan yllättävänkin erilaisia kuvia.

HTTN_Page2_02
Säkenöintiä, © Hannah Loftus, Canon EOS 450D

Mustavalkokuvat
Pimeällä kuvattaessa valon ja varjon kontrasti luo otolliset olosuhteet mustavalkokuville. Jos käytössäsi on PowerShot- tai IXUS-kamera, valitse My Colors -valikosta Yksivärinen tai Mustavalko. EOS-kameroissa Mustavalkoasetus löytyy Kuva-asetukset-valikosta. Lisätietoja kuva-asetuksista on näissä kuvausvinkeissä.

Yökuvia Galleriassa
Näiden vinkkien avulla saat hauskoja kuvaushetkiä ja upeita kuvia pimeällä. Tärkeintä on kokeileminen. Lataa siis kameran akku, ota taskulamppu matkaan, pukeudu lämpimästi ja lähde kuvaamaan. Ota kaikki irti lyhenevistä päivistä ja pimenevistä illoista ja lähetä parhaat kuvasi Galleriaan.

1  2