Kuvausvinkit: Tutustu kameraasi

Kuvausohjelmat

EOS-kameroiden kuvausohjelmat on jaettu perusohjelmiin ja luoviin ohjelmiin.

Picture_Tutorial_img4_EOS
Peruskuvausohjelmat perustuvat kuvattaviin kohteisiin, esimerkiksi maisemakuva, muotokuva, urheilukuva, lähikuva jne. Kamera valitsee eri kohteisiin soveltuvan valotuksen: esimerkiksi urheilukuvassa käytetään lyhyttä valotusaikaa. Peruskuvausohjelmiin kuuluu myös tähtää ja laukaise -periaatteella toimiva täysautomaattinen tila.

Luovia kuvausohjelmia käyttämällä voit vaikuttaa kuvaamiseen enemmän itse. Esimerkiksi valotusajan esivalinnalla (Tv) voit valita valotusajan itse kameran valitessa aukon arvon siten, että kuva valottuu oikein. Aukon esivalinnalla (Av) voit puolestaan asettaa aukon arvon kameran valitessa sopivan valotusajan. Ohjelmoidulla automaattivalotuksella (P) kamera valitsee valotusajan ja aukon, mutta voit muuttaa asetuksia valintakiekolla siten, että valotus säilyy oikeana. Käsisäädöllä (M) voit valita valotusajan ja aukon itse esimerkiksi kameran tekemän valotusmittauksen perusteella.

Voit käyttää erilaisia asetuksia erilaisiin tarkoituksiin: lyhyt valotusaika vähentää kameran tärähtelyn vaikutusta, pitkä valotusaika sumentaa liikkeen, suuri aukko saa kohteen erottumaan taustasta muotokuvassa ja pieni aukko terävöittää koko kuvan esimerkiksi maisemakuvassa.

Käy sisään galleriaan
Nyt tiedät, miten valotus vaikuttaa kuvaan ja miten voit säätää valotusta Canon-kamerassasi, jotta saat parhaan mahdollisen kuvan. Nyt siis vain kuvaamaan: seuraavan gallerian kuvissa tärkeintä on oikeanlainen valaistus. Valitse ottamistasi kuvista parhaat ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus