Kuvausvinkit: Tutustu kameraasi

Salaman asetukset

Automaattiasetuksella IXUS- tai PowerShot-kamera määrittää kameran asetusten ja vallitsevan valaistuksen perusteella, laukaistaanko sisäinen salama.

Picture_Tutorial_img4_DSC
Joissakin kuvausohjelmissa salama ei välähdä missään tilanteessa, jos valittuna on Ilotulitus-ohjelma. Monissa muissa kuvausohjelmissa kamera laukaisee salaman kuvattaessa hämärässä tai vastavaloon. Kameroissa on myös muita, käsin asetettavia salamatoimintoja.

Salama päällä – salama välähtää aina. Tällä asetuksella salamaa voi käyttää täytesalamana sekä korostamaan kohteen varjossa olevien alueiden yksityiskohtia.

Salama pois – salama ei välähdä missään tilanteessa. Tämä asetus sopii hyvin tilanteisiin, joissa tarvittava valo tulee kuvattavasta kohteesta, esimerkiksi kuvattaessa öistä kaupunkia tai ilotulitusta.

Hidas täsmäys – salama välähtää, ja kamera käyttää pitkää valotusaikaa. Tämän asetuksen avulla voit kuvata ihmisiä yöllä siten, että myös tausta on valaistu oikein. Asetusta kannattaa käyttää erityisesti kirkkaassa kaupunkivalaistuksessa.

Jos sinulla onIXUS 115HS-, IXUS 220HS-, IXUS 310HS-, IXUS 1000HS- tai PowerShot 230HS -kamera, voit käyttää hitaan täsmäyksen sijasta Yönäkymä käsivaralta -kuvaustilaa ja kuvata ilman jalustaa. Yönäkymä käsivaralta yhdistää useita otoksia yhdeksi kuvaksi ja vähentää siten kameran tärähtelyn vaikutuksia ja kohinaa.

Käy sisään galleriaan
Nyt tiedät, miten valotus vaikuttaa kuvaan ja miten voit säätää valotusta Canon-kamerassasi, jotta saat parhaan mahdollisen kuvan. Nyt siis vain kuvaamaan: seuraavan gallerian kuvissa tärkeintä on oikeanlainen valaistus. Valitse ottamistasi kuvista parhaat ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus