LEGRIA-vinkki

Tutki maailmaa eri näkökulmista

Tässä kuussa katsomme asioita uudesta näkökulmasta. Tutustu kanssamme kahteen venäläiseen seikkailijaan, Vadimiin ja Vitaliyyn, joiden elämäntehtävä on ollut tutkia maailman kiehtovimpia kaupunkeja henkeäsalpaavista näkökulmista.

Omissa kuvissasi erilaisen näkökulman etsiminen ei tarkoita erikoisten kuvakulmien etsimistä talojen katoilta. Ideana on kertoa tarina tuorein silmin ja herättää uusia tunteita. Tähän voi päästä luomalla tietynlaisen tunnelman, ilmaisemalla jonkin ajatuksen tai kertomalla tarinan.

Parhaassa tapauksessa kuvasi tekee vaikutuksen katsojaan, joka näkee sen ensimmäisen kerran.

Voit tuoda näkökulmasi esiin sommittelun kautta. Esimerkiksi metroasemalla meditoiva henkilö voi luoda mielenkiintoisen kontrastin suurkaupungin vilskeelle, tai päivittäisestä työmatkasta voi etsiä uusia puolia kuvaamalla ihmisiä jalkojen tasalta. Lue lisää oppaistamme.

Omaperäisen näkökulman luominen onnistuu myös väreillä leikittelemällä. Lue kuinka värit muovaavat tapaamme nähdä asiat ja lisää omiin kuviisi uusia taianomaisia sävyjä.

Valkotasapaino videokuvauksessa

Erilaisten valkotasapainoasetusten kokeilu on palkitseva tapa etsiä uusia näkökulmia videoihin. Useimmissa LEGRIA-kameroissa on automaattiasetuksen lisäksi HEHKULAMPPU- ja PÄIVÄNVALO-asetukset valkotasapainon säätöön.

Valkotasapaino videokuvauksessa – Canon
© Leo Hidalgo – Canon EOS 600D – Hiljaisuus
creative commons -lisenssi

Kun kuvaat sisällä keinovalaistuksessa, videoihin voi tulla oranssi sävy. Tämä johtuu siitä, että Canonin valkotasapainon oletusasetus on suunniteltu jättämään kuvaan hieman lämpöä.

Jos haluat neutraalimmat värit, voit valita valkotasapainoasetuksen valaistuksen mukaan. HEHKULAMPPU-asetus toimii sisätiloissa ja PÄIVÄNVALO-asetus ulkona. Vastakkaisen valkotasapainoasetuksen valitseminen antaa videoillesi viileän tai lämpimän ilmeen ja auttaa paljastamaan erilaisen näkökulman kuvauskohteestasi.

Leikittele valkotasapainoasetuksilla ja katso, mikä asetus miellyttää eniten silmääsi. Erilaisissa valaistusolosuhteissa kuvaamalla saat tallennettua erilaisia ja vaikuttavia näkymiä.