Kompaktikameravinkit

Tutki maailmaa eri näkökulmista

Tässä kuussa katsomme asioita uudesta näkökulmasta. Tutustu kanssamme kahteen venäläiseen seikkailijaan, Vadimiin ja Vitaliyyn, joiden elämäntehtävä on ollut tutkia maailman kiehtovimpia kaupunkeja henkeäsalpaavista näkökulmista.

Omissa kuvissasi erilaisen näkökulman etsiminen ei tarkoita erikoisten kuvakulmien etsimistä talojen katoilta. Ideana on kertoa tarina tuorein silmin ja herättää uusia tunteita. Tähän voi päästä luomalla tietynlaisen tunnelman, ilmaisemalla jonkin ajatuksen tai kertomalla tarinan.

Parhaassa tapauksessa kuvasi tekee vaikutuksen katsojaan, joka näkee sen ensimmäisen kerran.

Voit tuoda näkökulmasi esiin sommittelun kautta. Esimerkiksi metroasemalla meditoiva henkilö voi luoda mielenkiintoisen kontrastin suurkaupungin vilskeelle, tai päivittäisestä työmatkasta voi etsiä uusia puolia kuvaamalla ihmisiä jalkojen tasalta. Lue lisää oppaistamme.

Omaperäisen näkökulman luominen onnistuu myös väreillä leikittelemällä. Lue kuinka värit muovaavat tapaamme nähdä asiat ja lisää omiin kuviisi uusia taianomaisia sävyjä.

Ikuista ainutlaatuinen vaikutelma

Värit ovat tehokas työkalu, kun haluat ikuistaa erilaisen näkökulman IXUS- tai PowerShot-kameralla. Ne auttavat luomaan tietyn tunnelman tai kertomaan tarinan.

My Colors -toiminnon käyttäminen

Monissa PowerShot- ja IXUS-kameroissa on My Colors- tai Luovat suotimet -toiminto. Toimintoja käyttämällä saat luotua haluamasi ilmeen suoraan kameralla ilman tietokoneen ja kuvankäsittelyohjelmiston apua.  Voit vaikuttaa kuvan tunnelmaan, ohjata katsojan mielenkiinnon tiettyyn osaan kuvaa tai muunnella muuten näkökulmaa.

My Colors -toiminnon käyttäminen – Canon
© Vince Alongi – Canon Digital IXUS 70 – Värin korostus -tila
creative commons -lisenssi

Korostettu-asetus lisää värien kylläisyyttä. Voimakkaammat ja kirkkaammat värit parantavat pilvisenä tai sumuisena päivänä otettujen kuvien latteaa tunnelmaa.  Neutraali asetus vähentää kontrastia ja yksityiskohtien tarkkuutta, jolloin saat aurinkoisen päivän kuvista mukavia tulosteita. Mustavalkoasetus luo mustavalkoisen kuvan, jossa on vahva kontrasti ja tunnelma. Kokeile ottaa samasta kohteesta useita kuvia eri asetuksilla niin saat erilaisia näkökulmia samaan aiheeseen.