Kuvausvinkit: Värienhallinta

Yhdenmukainen värityönkulku
On varsin helppoa ylläpitää yhdenmukaista ja tarkkaa värityönkulkua – käyttämällä saman valmistajan kameroita, tulostimia, musteita, papereita ja ohjelmistoja. Tämä saattaa kuulostaa aika räikeältä Canon-tuotteiden mainostamiselta, mutta pohjimmiltaan kyse on vain maalaisjärjen käytöstä. Canon haluaa, että saat parhaat mahdolliset tulokset kuvauslaitteistaan, joten se on kalibroinut kaikki laitteensa yhteensopiviksi. Tässä on muutamia suosituksia.

* Aseta kamera käyttämään sRGB-väriavaruutta (paitsi jos työskentelet kuvatoimistolle, painotalolle tai kustannusyhtiölle, joka käyttää Adobe RGB -tiedostoja).

* Suorita tietokoneen näytössä vähintään peruskalibrointi.

* Tulosta tietokoneesta käyttämällä Canon-ohjelmistoa. Kun olet muokannut kuvaa, tallenna se JPEG-tiedostona. Avaa sen jälkeen useimpien Canonin mustesuihkutulostimien mukana toimitettu Easy-PhotoPrint-sovellus. Tässä näppärässä ohjelmassa voit valita paitsi paperikoon ja kullekin arkille tulostettavan kuvamäärän myös oikean Canon-paperin (Photo Paper Pro -valokuvapaperi, kiiltävä, matta, tavallinen jne.) Lopputulos näyttää hieman erilaiselta kullakin paperityypillä. Voit myös lisätä värikylläisyyttä valitsemalla Vivid Photo -asetuksen.

* Käytä aina Canonin mustesuihkutulostimen kanssa aitoja Canon-värikasetteja ja aitoa Canon-mustesuihkupaperia.

Lue lisää käytännön vinkkejä värinhallinnasta CANON iMAGE GATEWAY -palvelussa. Tutustu artikkelisarjaan, jossa kerrotaan, miten voit tehdä pieniä mutta merkittäviä muutoksia väreihin tulostinajurin eri asetusten avulla. Napsauta tätä ja lue lisää värinhallinnan saloista.

1  2  3

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa