LEGRIA-vinkit

Kaupungit ovat monenkirjavia paikkoja. Niiden asukkaissaan ja vierailijoissa herättämät tunteet ovat yhtä moninaisia kuin niiden infrastruktuurikin. Tämän kuun kuvausvinkeissä opetetaan tallentamaan ihmisten tunteita ja kertomaan siten kaupunkilaisten todellisesta elämästä. Ottamalla ihmisiä mukaan kuviisi pystyt kertomaan värikkäämpiä tarinoita kaupunkielämästä kuin pelkkiä rakennuksia tai maamerkkejä kuvaamalla.

Välitä kaupunkilaisten elämän tahti

LEGRIA-kameralla kuvattuja videoita voi käsitellä niin, että niistä välittyy kaupunkielämän syke.

Jos kuvaat Rooman tai Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa, jossa elämää leimaa vilske ja vilinä, pyri tuomaan sama tunnelma esiin myös videossasi. Kuvaa useita lyhyitä otoksia videokollaasitoiminnon avulla ja yhdistä ne sitten niin, että videosta välittyy vilkkaan kaupungin hulina. Vaihtele polttoväliä ja kuvaa pieniä yksityiskohtia. Tiiviisti rajattuja otoksia voi käyttää pääotosten liittämiseen toisiinsa.

Muotokuvia kaupungista – Canon
Joe Hunt
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Kameran asento

Vähemmän vilkkaissa kaupungeissa, kuten Sevillassa tai Dublinissa, tarvitaan erilaista lähestymistapaa. Pidemmät otokset kertovat rauhallisemmasta rytmistä. Verkkaisempia otoksia kuvattaessa on tärkeää tallentaa myös väliotoksia, joiden avulla pääotokset voidaan yhdistää. Niissä voi olla esimerkiksi liikennevaloja tai ihmisiä, jotka odottavat tien ylittämistä suojatiellä. Jos kaupungissa on paljon viheralueita, kuvaa niitä hiljaisina aikoina. Näin saat videotarinaasi taustaa.