Sommittelu

Kun kuvataan yhtä henkilöä, on suuri houkutus sijoittaa hänet kuvan keskelle. Kuvasta tulee usein parempi ja dynaamisempi, kun henkilö siirretään hieman reunemmas. Kiinnitä huomiota siihen, miten henkilöhahmoja kuvataan TV-ohjelmissa ja käytä niitä sommittelumalleina.Muotokuvassa ei tarvitse näkyä pelkästään pää ja hartiat. Siirry kauemmas, jotta saat kuvaan mukaan ympäristöä. Työhuone, lukunurkkaus tai keittiö kertoo ihmisestä yhtä paljon kuin hänen kasvonsa. Voit myös siirtyä niin lähelle kuvattavaa, että voit keskittyä hänen silmiinsä ja suuhunsa.

Tärkeintä on kokeilla erilaisia asioita. Voit tarkistaa digitaaliset kuvat välittömästi LCD-näytössä, poistaa epäonnistuneet ja näyttää muille huippuotokset.

Käy sisään galleriaan
Jos sinulla on uusi kamera, joulu ja uusi vuosi ovat loistavia tilaisuuksia sen käytön opetteluun. Jos sinulla on jo kamera, varmista, että muistat ottaa sen mukaan kaikkiin hauskoihin menoihin. Tutustu kuvausvinkkeihin, ota upeita kuvia ja lähetä suosikkisi galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat