Salamavalokuvaus

Useimmat juhlakuvat otetaan sisällä. Kun valaistus on hämärä, useimpien Canon-kameroiden sisäinen kamera välähtää automaattisesti. Toisinaan sisäinen salama voi luoda kuviin kovia varjoja. Voit välttää tämän sijoittamalla kuvattavat henkilöt etäälle vaaleista seinistä tai verhoista.

 

Jos sinulla on Canon EOS (tai tietty Powershot-kamera) ja Canon Speedlite -salamalaite, voit käyttää Canon-keskiökytkentäjohtoa. Sen ansiosta voit käyttää salamalaitetta käsivarren mitan päässä kamerasta. Jos pitelet sitä ylhäällä kameran sivulla, saat paremman valaistuksen muotokuvalle. Kun käytät automaattitarkennusta, kameran piteleminen ja kuvan ottaminen oikealla kädellä käy melko helposti samalla, kun vasen käsi kannattelee Speedlite-salamaa.

Ympäristön valo

Salama ei ole aina tarpeen. Digitaalikameroilla voi ottaa kuvia myös heikossa valaistuksessa, kuten ikkunasta lankeavassa päivänvalossa tai keinovalossa. Voit lisätä kennon valoherkkyyttä muuttamalla ISO-asetusta. Kaikissa digitaalisissa Canon-kameroissa on ISO 1600 -asetus. Huippuluokan EOS-1D Mark IV -kameran suurin ISO-arvo on peräti 102400!

Suuren ISO-herkkyyden kääntöpuolena on kohinan lisääntyminen. Canon-kamerat minimoivat tämän ilmiön edistyneellä kohinanpoistotekniikalla. Ota muutama tekstikuva suurella ISO-herkkyydellä ja tarkista tulokset.

Kun käytetään ympäristön valoa, kamera voi asettaa melko pitkän valotusajan. Ota tämä huomioon. Jos valotusaika on alle 1/60 sekuntia, sinun on ehkä käytettävä jalustaa tai tuettava kamera pöytään tai tuolin selkänojaan. Pyydä myös kuvattavaa olemaan hetkisen paikallaan kuvan ottamisen aikana.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat