JPEG- ja RAW-kuvien ottaminen

Kuvan voi tallentaa eri tiedostomuodoissa. Oikea muoto riippuu siitä, mitä kuvalla halutaan tehdä.

Kuvausvinkit_img4

Kaikilla Canonin digitaalisilla kameroilla voi tallentaa kuvia JPEG-muodossa. Kamera käsittelee kuvat ja poistaa kaikki tarpeettomat kuvatiedot. Canon-kameran mukana toimitetulla ohjelmistolla voi avata JPEG-tiedoston ja muokata kuvaa. Ohjelmalla voi esimerkiksi muuntaa värikuvasta mustavalkoisen. Vaihtoehdot ovat kuitenkin rajalliset, sillä JPEG-tiedostossa ei ole mukana kaikkia tietoja.

Jos muokkaat mielelläsi kuvia tietokoneella, sinun kannattaa tallentaa otetut kuvat RAW-tiedostoina. Kaikilla EOS-kameroilla ja joillakin PowerShot-kameroilla voi ottaa RAW-kuvia. Niissä on mukana kaikki kameran tallentama tieto, mikä mahdollistaa kuvan laajemman muokkauksen. Voit luoda kontrastia käyttämällä punaista, keltaista tai vihreää suodintehostetta tai tehdä kuvasta vaikkapa seepian, sinisen tai violetin sävyisen.


Käy sisään galleriaan
Maailma on pullollaan mahdollisuuksia upeisiin mustavalkokuviin. Kun olet lukenut nämä vinkit, ota kamera mukaan, vapauta luovuutesi ja ota mahtavia kuvia. Lähetä sitten suosikkisi galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat