Kuvausvinkit: Syystaivaan valokuvaus

Jälkikäsittely

Siirtämällä kuvat tietokoneelle ja käsittelemällä niitä kuvankäsittelyohjelmalla voit tehdä kuvista entistä vaikuttavampia.

RAW-muodossa kuvatut kuvat voi avata Canonin Digital Photo Professional (DPP) -ohjelmassa. DPP:ssä on useita hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä toimintoja, joiden avulla voit säätää kuvien kirkkautta, kontrastia, kirkkaita alueita, valkotasapainoa, värisävyjä, värikylläisyyttä ja terävyyttä. Kokeile eri säätöjä ja niiden vaikutuksia. Näillä säädöillä voit lisätä erityisesti taivaasta otettujen kuvien näyttävyyttä:


1: Alkuperäinen taivas
2: Taivas, jossa on lisätty kontrastia
3: Taivas, jossa on lisätty kontrastia ja tuotu esiin kirkkaita alueita

DPP-ohjelmalla voi käsitellä RAW-kuvien lisäksi myös JPEG-tiedostoja. JPEG-kuvien käsittelyyn ei ole yhtä paljon vaihtoehtoja, mutta niillä pääsee kuitenkin hyvin kuvankäsittelyn alkuun. Sekä RAW- että JPEG-muotoiset värillisenä otetut kuvat voi muuntaa mustavalkoisiksi. Mustavalkoisuus tuo kuvaan uutta ilmettä, ja kuva voi toimia alkuperäistä värillistä versiota paremmin. Kun lisäät kontrastia, lopputulos on vieläkin vaikuttavampi.

Pilvikokoelmat
Taivaan valokuvaamisessa on myös käytännöllinen puoli. Voit tehdä kuvaamistasi kuvista kokoelman, jossa on erilaisia pilviä aina sinistä taivasta vasten kuvatuista pumpulipilvistä tummiin ukkosmyrskyä enteileviin pilviin. Voit yhdistellä kokoelman kuvia maisemakuviin, joihin olet muuten tyytyväinen, mutta joissa on tylsä taivas.

Canonin DPP-ohjelmassa on kuvien yhdistämistoiminto, jonka avulla voit yhdistää kaksi tai useampia kuvia, kuten jonkin pilvikokoelmasi kuvan maisemakuvaan. Toiminto ei muuta alkuperäisiä kuvia, joten voit kokeilla useita erilaisia vaihtoehtoja, jotta saat haluamasi tuloksen.

Kuvaa taivasta ja lähetä parhaat kuvat meille
Nyt kun olet nähnyt inspiroivia kuvia taivaasta ja pilvistä, on aika kokeilla samaa itse. Lähetä parhaat otoksesi meille, ja saatat nähdä ne ensi kuun galleriassa tai tulevissa kuvausvinkeissä.

1  2  3  4  5

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Asetelmavalokuvaus
Matkakuvaus
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?