Kuvausvinkit: Syystaivaan valokuvaus

Valo ja asettelu

Auringonnousu ja -lasku

Auringonnousun ja auringonlaskun aikana syntyy usein vaikuttavia pilvimuodostelmia. Auringon lämmin hehku siivilöityy pilvien läpi ja luo kuviin oransseja ja vaaleanpunaisia sävyjä. Voit saada hyviä kuvia kuvaamalla pelkkää taivasta, jolloin maanpinta näkyy usein tummana siluettina.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p4 
Auringonlasku, © Rolf Pahnhenrich 2011, Canon EOS 5D Mark II

Kolmanneksen sääntö
Kolmanneksen sääntö pätee myös taivaan valokuvaamiseen. Maisemakuvissa näkyy tavallisesti kolmasosa taivasta, mutta taivasta ja pilviä kuvattaessa kannattaa kokeilla kuvata siten, että kuvasta kolmasosa on maisemaa. Tämä näkyy hyvin yllä olevassa kuvassa.

Pystysuuntaisten kolmanneksien avulla puolestaan voi tuoda esiin etualalla olevia kohteita. 

Jälkikäsittely
Kun olet ottanut valokuvan, voit käsitellä sitä tietokoneohjelmalla. JPEG-muotoisissa kuvatiedostoissa voi säätää valkotasapainoa, kirkkautta, kontrastia ja värikylläisyyttä. G- ja S-sarjan PowerShot-kameroilla ja uudemmalla PowerShot SX50 HS -kameralla voi ottaa RAW-muotoisia valokuvia, joita voi rajata ja terävöittää mukana toimitetulla Digital Photo Professional -ohjelmistolla. Kuvan voi myös muuttaa mustavalkoiseksi.

Kuvaa taivasta ja lähetä parhaat kuvat meille
Nyt kun olet nähnyt inspiroivia kuvia taivaasta ja pilvistä, on aika kokeilla samaa itse. Lähetä parhaat otoksesi meille, ja saatat nähdä ne ensi kuun galleriassa.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Asetelmavalokuvaus
Matkakuvaus
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?