Kuvausvinkit: Arkkitehtuurikuvaus

Päivän paras hetki

Päivän parhaat kuvaushetket ovat aikainen aamu ja myöhäinen ilta (silloin, kun taivas on lähes tai kokonaan pilvetön).

Picture_Tutorial_DSC_EOS_img4

Auringonlasku, Hofburg, Wien, You Connect -jäsen Kurt Michelitsch, Canon Digital IXUS 870 IS

Auringon valo on erittäin lämmin. Tästä on syntynyt myös nimitys "kultainen hetki". Tämä valo sopii erityisesti kivi-, betoni- ja lasirakennusten kuvaukseen, sillä se luo niihin hehkun, jollaista ei näy keskipäivän kovassa auringonvalossa. Kun kuvaat aikaisin aamulla tai myöhään illalla, liikkeellä on lisäksi vähemmän ihmisiä, joten voit sommitella kuvasi rauhassa.

Jos et kuitenkaan pääse kuvaamaan juuri näinä ajankohtina, voit hyödyntää kuvauksessa Canon-kamerasi ominaisuuksia. Kun asetat valkotasapainon asetukseksi Pilvinen, kuvan valaistus on lähempänä kultaista hetkeä. Ohjeet valkotasapainoasetuksen muuttamiseksi saat kameran käyttöoppaasta.

Mustavalkokuvaus
Monia erilaisia rakennuksia voi kuvata mustavalkoisina. Mustavalkokuvassa voit keskittyä värien sijasta rakennuksen muotoon. Mustavalkokuvaus sopii erityisesti uudempien rakennusten kuvaukseen, varsinkin, jos kuvaat myöhemmin päivällä, kun auringonvalo muodostaa voimakkaita varjoja.

Jos et ole varma, näyttääkö mustavalkokuva hyvältä, voit kuvata RAW-kuvia. Siirrettyäsi RAW-kuvat tietokoneelle voit luoda niistä sekä mustavalkoisia että värillisiä kuvia kameran mukana toimitetulla Digital Photo Professional -ohjelmalla.

Nykyisillä EOS-kameroilla voit ottaa samanaikaisesti RAW- ja JPEG-kuvia. Jos JPEG-kuva ei vastaa haluamaasi lopputulosta, voit muuntaa RAW-kuvatiedoston ja muokata sitä Digital Photo Professional -ohjelmalla.

Lähetä kuvasi galleriaan
Nyt olet oppinut hieman lisää arkkitehtuurin kuvaamisesta. Seuraavaksi kamera käteen ja kuvaamaan! Kokeile kuvaamista eri vuorokaudenaikoina, ota mustavalkokuvia ja etsi rakennuksista kiinnostavia yksityiskohtia. Valitse suosikkikuvasi ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat