Kuvausvinkit: Erilaiset vuodenaikakuvat

Epäterävät kuvat

Canonin kameroissa on erittäin laadukas automaattitarkennus, mutta joskus tarkennuksen ”pilaaminen” saa aikaan mielenkiintoisia tuloksia.

EF- ja EF-S-objektiiveissa on kytkin, jolla voit vaihtaa tarkennuksen manuaaliseksi. Tarkenna kuvauskohde kääntämällä tarkennusrengasta (tai objektiivin etuosaa, jos tarkennusrengasta ei ole). Vastaavasti voit kääntää rengasta ja tehdä kuvauskohteesta epätarkan.

Picture_Tutorial_img3_EOS

Hämyinen joulu, You Connect -jäsen Antonio Tiani, Canon EOS 40D

Mikä idea epäterävissä kuvissa on? Tämä menetelmä toimii parhaiten, kun kuvauskohteessa on monia erillisiä valopisteitä. Joulukuusen värikkäät koristeet ovat täydellinen kuvauskohde. Ota kuva siten, että objektiivi on säädetty epäteräväksi, jotta valot luovat abstraktin kuvion.

Saatat huomata, että epätarkasta valosta muodostuu monikulmio. Sivujen määrä kertoo, kuinka monesta lamellista objektiivin mekaaninen aukko koostuu. Tätä tehostetta kutsutaan nimellä bokeh, ja sen muodostavat objektiivin poikkeamat ja aukon muoto, jotka tekevät valokuvasta kiehtovalla tavalla epäterävän.

Lähikuvat
Joulu on hyvää aikaa harjoitella lähikuvausta sisätiloissa. Kaikkialla on kirkkaita ja värikkäitä kohteita – helyjä joulukuusessa, koristeita sekä jouluruokia ja leivonnaisia.

EOS-kameroissa on useita valintoja lähikuvausta varten:
• Lähilinssi on helppokäyttöinen, ja se kiinnitetään objektiivin etuosaan.
• Loittorenkaat kiinnitetään EOS:n ja objektiivien väliin, ja ne voivat suurentaa kohteen luonnollista kokoa suuremmiksi.
• Makro-objektiiveilla saat luonnollisen kokoisia kuvia. Ne ovat paras vaihtoehto, jos kuvaat paljon lähikuvia.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus