Opi lisää: Toimintakuvaus

Panorointi luo liikettä

Upea toimintakuva voi ikuistaa hetken ja näyttää liikkeen ainutkertaisella tavalla.

Toimintakuvien ottamista ei tarvitse pelätä. Näiden helppojen kuvausvinkkien avulla otat pian mahtavia kuvia.

Picture_Tutorial_p1
Valotusaika: 1/25 s, © Miles Willis

Yksi tapa luoda liikkuvia otoksia on panorointi. Panorointia varten asetetaan pitkä aikavalotus, jonka jälkeen kameraa liikutetaan laajassa kaaressa kohdetta seuraten. Jos kuva onnistuu hyvin, kohde näyttää tarkalta ja tausta puolestaan sumentuu kauniisti.

Aseta ensin valotusajaksi 1/30 sekuntia ja vaihtele valotusaikaa sitten 1/15 sekunnin ja 1/60 sekunnin välillä kohteen nopeudesta riippuen. Aloita kohteen seuraaminen etsimessä hyvissä ajoin ennen kuvaamista. Pidä kameraa vakaasti, jotta se ei kallistu pysty- eikä sivusuunnassa.

Picture_Tutorial_p1_02
Auto GP - Monza, © Simone Simone 2011, EOS 7D

Kun olet valmis, paina laukaisinta varovasti ja jatka kohteen seuraamista valotuksen aikana ja sulkimen sulkeuduttua, jotta liike on pehmeää alusta loppuun. Kätevä keino on käyttää jatkuvaa kuvausta. Kun painat laukaisinta panoroinnin aikana, kamera tärisee vähemmän.

Kameran kuvanvakainasetusta on myös ehkä muutettava:
• EOS-kamerat: Poista kuvanvakain (IS) käytöstä paitsi, jos objektiivin kuvanvakaimessa on tila 2 (panorointia varten). Muutoin objektiivi yrittää korjata panorointiliikettä, mikä voi heikentää lopputulosta.
• PowerShot ja IXUS: Uusimmissa PowerShot- ja IXUS-kameroissa on älykäs kuvanvakain, joka tunnistaa panoroinnin. Jos kamerassa ei ole älykästä kuvanvakainta, vaihda kuvanvakaintoiminto panorointitilaan.

1  2  3