LEGRIA-vinkit

Kuvasitpa uudessa ympäristössä tai tutussa paikassa, yritä keksiä kuvaustapoja, jotka tekevät kuvista kiinnostavia ja erottuvia.

Tämän kuun kuvausvinkeissä kerromme tekniikoista, joiden avulla voit kuvata poikkeuksellisia abstrakteja videoita. Nämä ideat tuovat uusia ulottuvuuksia kuvaamiseen ja avaavat uusia luovia mahdollisuuksia.

LEGRIA-vinkit – Canon
Nishanth Jois: Outside the window there’s light
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Kameran asento

Videoita kuvataan usein niin, että video on jalustalla tai kädessä suunnilleen hartiakorkeudella. Voit tehdä lopputuloksesta kiinnostavamman kuvaamalla joko ylä- tai alaperspektiivistä. Näin saat taltioitua harvinaisemman näkökulman.

Kokeile: Kuvaa kaupungin hyörinä ja pyörinä epätavallisesta perspektiivistä. Aseta kamera maahan jalkateriesi väliin ja kuvaa ohi kulkevien jalkojen kiireinen vilinä. Tai kuvaa alhaalla olevia ihmisiä korkeasta tornista tai rakennuksesta.

Monissa LEGRIA-videokameroissa on Wi-Fi-toiminto, jonka avulla näet videokameran kuvan älypuhelimessasi. Näin voit kuvata, vaikka LEGRIA-videokamerasi olisi asetettu epätavalliseen paikkaan.


Hiljaisen ja kiireisen ajan kontrasti

Jos sinulla on aikaa, voit näyttää varhaisaamun tyhjien katujen ja ruuhka-ajan vilskeen välisen eron. Muutamassa tunnissa kaupungin ilme voi muuttua täysin.

Voit myös yhdistellä kuvaamiesi leikkeiden pituuksia. Kuvaa pitkiä leikkeitä hiljaisista ja tyhjistä kaduista ja leikkaa väliin lyhyitä pätkiä ruuhkaisista kaduista.

LEGRIA-vinkit – Canon
Leo Hidalgo: Through the window
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Tarkkana varjojen kanssa

Jos kuvaat samaa paikkaa eri kellonaikoina, ole tarkkana leikatessasi videoitasi. Jos yhdistät aamuvarhaisella kuvatun leikkeen myöhemmin päivällä kuvattuun leikkeeseen, varjot vaihtavat paikkaa. Aamulla varjot ovat kohteen vasemmalla ja iltapäivällä oikealla puolella. Voit myös pitää varjoja tarkasti silmällä ja vaihtaa kuvauspaikkaa, jotta varjot ovat oikeissa paikoissa eri kellonaikoina kuvatuissa leikkeissä.