Kompaktikameravinkit

Kuvasitpa uudessa ympäristössä tai tutussa paikassa, yritä keksiä kuvaustapoja, jotka tekevät kuvista kiinnostavia ja erottuvia.

Täydellistä hallintaa

PowerShot- ja IXUS-kameroiden teknisten ominaisuuksien ansiosta kuvia voi ottaa automaattisesti, mutta jos kuvista haluaa vielä parempia, kannattaa säätää automaattista järjestelmää itse. Näin kameralla saa juuri halutunlaisia kuvia.

Kompaktikameravinkit – Canon
Leo Hidalgo: Through the window
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Siirrä tarkennusta

Pääset hyvin alkuun siirtämällä tarkennuskohdan pois kuvan keskeltä. Määritä kamera ensin manuaalitilaan. Aseta sitten kohde kuvan keskelle ja paina laukaisin puoliväliin. Pidä laukaisin painettuna puoliväliin ja sommittele kuva uudelleen, kunnes olet tyytyväinen. Ota sitten kuva painamalla laukaisin pohjaan.


Ole rohkea

Smart Auto -valotusohjelma käyttää automaattisesti maisematilaa. Sen ansiosta yksityiskohdat näkyvät tarkkoina koko kuva-alalla, koska terävyysalue on laaja. Näin saat kuvaan enemmän, olitpa sitten kaupungissa tai maaseudulla.

Kokeile: Kun otat maisemakuvan, sijoita jotakin kuvan etualalle, jotta näkymästä tulee tasapainoinen. Äläkä unohda, että maisemakuvia voi ottaa myös pitämällä kameraa pystyasennossa eli muotokuvasuunnassa.


Valot ja varjot

Valo on valokuvauksen sydän. Kun opit näkemään, miten varjot ja valoisat kohdat luovat muotoja ja struktuureja, olet ottanut ison askeleen kohti loistavia kuvia.

Kompaktikameravinkit – Canon
Hiroyuki Takeda. Blue Shadow.
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Kun aurinko on matalalla aikaisin aamulla tai myöhään illalla, varjot ovat pitkiä ja ne tuovat lisää syvyyttä kuviin. Keskellä päivää tylsältä näyttävä näkymä muuttuu toiseksi, kun matalalta lankeava valo luo pitkiä varjoja. Monissa Wi-Fi-yhteensopivissa kompaktikameroissa on GPS mobiiliyhteydellä -toiminto, jolla voit merkitä muistiin hyviä varjoja synnyttäviä paikkoja ja käydä niissä myöhemmin.


Korosta värejä

Kun kuvaat maisemia, kylläiset värit tekevät kuvasta erottuvan. Voit lisätä värikylläisyyttä My Colors -toiminnolla. Toiminto syventää esimerkiksi taivaan ja veden sinisyyttä sekä kasvillisuuden vihreitä sävyjä niin, että niistä tulee eloisampia ja viehättävämpiä.


Lähetä kuvasi You Connect -galleriaamme

Jos olet ottanut kuvia erilaisesta perspektiivistä, lähetä otoksesi You Connect -galleriaamme. Galleriassa esittelemme omat suosikkimme meille lähetetyistä kuvista. Lähetä kuvasi.