Koko maailma on abstrakti

Kuvasitpa uudessa ympäristössä tai tutussa paikassa, yritä keksiä kuvaustapoja, jotka tekevät kuvista kiinnostavia ja erottuvia. Vaikka ottaisit kuvan vain muistaaksesi jonkin näkemäsi paikan, on hienoa, jos kuva on yhtä eloisa kuin sen herättämät muistot.

Pääset alkuun valitsemalla kuvakulman, joka korostaa kohteen abstrakteja elementtejä: kiinnostavia muotoja, värejä ja pintoja. Arkisetkin ympäristöt voivat herätä eloon, kun osaat katsoa niitä uudella tavalla.

Abstraktius – Canon
Krystian Olszanski: Big Guns
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Neljä tekniikkaa

Tässä on neljä helppoa tekniikkaa, joita kannattaa kokeilla, kun seuraavan kerran tartut kameraan:

  • Mene paikkaan, josta näet kohteen alhaalta päin, kuten korkean rakennuksen tai monumentin juurelle. Näin kohde nousee hämmästyttäviin korkeuksiin kuvassasi.

  • Voit myös etsiytyä korkeaan paikkaan ja kuvata kohdetta ylhäältä päin. Kun katselet suoraan alas sillalta tai parvekkeelta, saatat löytää tavallisesta näkymästä outoja tai epätavallisia piirteitä.

Abstraktius – Canon
Antonio Thomás Koenigkam Oliveira: Carousel
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


  • Etsi kuvallesi mielenkiintoisia kehyksiä, kuten sateen kastelema ikkuna tai kaiteet. Kiinnitä huomiota kehyksen luomiin muotoihin ja siihen, miten ne vaikuttavat kuvauskohteen muotoon.

  • Hyödynnä terävyysalue. Voit esimerkiksi tarkentaa etualalla olevaan vähäiseen kohteeseen, kun otat kuvia kauempana näkyvästä maamerkistä. Miten kohteet sijoittuvat kuvatasoon nähden?

Onko vaikutelma inspiroiva?

Yritä ottaa muutama abstrakti kuva, kun seuraavan kerran olet liikkeellä kamerasi kanssa. Mitä enemmän harjoittelet, sen tarkemmaksi silmäsi tulee.

Ja jos kuvasi onnistuvat hyvin, lähetä ne Canonin yhteisöön. Voit lähettää ne helposti galleriaamme täällä.