Parhaat hetket kuvien ottamiseen ja jakamiseen

Vuoden aikana eteen tulee monia mielenkiintoisia kuvaushetkiä, joten päätimme koota niistä tärkeimmät yhteen oppaaseen. Näihin hetkiin on mukava palata yhdessä perheen ja ystävien kesken.

Lomat

Lomat
Beach, © Jesper Poulsen, Canon EOS 6D

Loma on täynnä täydellisiä kuvaushetkiä, suuntaatpa sitten perhelomalle etelän aurinkoon tai vaellukselle ystävien kanssa. Ota kauniita kuvia, jotka voit laittaa kehyksiin kotona, tai kuvaa matkalta muistoja, joihin voit palata vuosienkin jälkeen.

Häät

Häät
Married, © Luciano Marini, Canon EOS 350D

Virallisten hääkuvien ottaminen on haastavaa, mutta jos olet häissä vieraana, voit kuvata juhlapäivää erilaisesta näkökulmasta ja saat kuviin läheisemmän tunnelman. Häät ovat myös niitä harvoja tapahtumia, joissa koko suku kokoontuu yhteen juhlimaan. Kannattaa siis käyttää tilaisuus hyväksi ja ottaa muotokuvia ja ryhmäkuvia, joita voit myöhemmin katsella yhdessä läheistesi kanssa.

Merkkihetket

Syntymäpäivät – niin ensimmäiset kuin sadannet – ovat aina juhlan aihe. Hääpäivistä, koulun päättäjäisistä ja tupaantuliaisista on myös mukava kuvata muistoja valokuva-albumiin.

Perheen yhteiset retket

Retket eläintarhaan, luonnonpuistoon tai vaikkapa akvaarioon tarjoavat hauskoja hetkiä koko perheelle. Kuvaaminen vaatii hieman etukäteissuunnittelua, mutta ei haittaa hauskanpitoa.

Yhdessä ystävien kanssa

Yhdessä ystävien kanssa
A summer day at the lake
, © Florian Grimmer, Canon EOS 650D

Oletko luvannut itsellesi, että näet ystäviäsi useammin? Muista ottaa kamera mukaan, kun lähdette viettämään iltaa yhdessä. Tai ehkä voisit aloittaa projektin, jossa otat ystävistäsi muotokuvia heidän lempipaikoissaan.

Ulkona luonnossa

Ulkona luonnossa
Crete Senesi, © Reinhold Samonigg, Canon EOS 5D Mark II

Ulkomaanmatkailu on nykyään niin helppoa, että joskus unohtuu, kuinka kuvauksellisia maisemia löytyy myös lähempää. Kotimaisematkin tarjoavat kuvaamiseen hienoja tilaisuuksia, joita ei kannata ohittaa. Käy mahdollisuuksien mukaan kuvaamassa samassa paikassa eri vuodenaikoina, niin näet, miten paljon maisema muuttuu vuodenaikojen mukaan.

Pidä taitojasi yllä

Useimmat meistä lukevat käyttöopasta vain juuri laitteen ostettuaan. Käyttöopasta kannattaa kuitenkin ehdottomasti lukea myös sen jälkeen, kun olet käyttänyt kameraasi tai tulostintasi jonkin aikaa. Kun tunnet kamerasi paremmin, ymmärrät myös sen toimintoja paremmin.

Canonin sivustossa on myös paljon kuvausvinkkejä luovaan kuvaamiseen ja tulostamiseen. Niiden avulla kuvistasi ja tulosteistasi tulee entistäkin parempia.

  Mitä seuraavaksi?

  Valokuvia voi käyttää lukemattomilla eri tavoilla: voit kehystää ne kotona, tehdä niistä lahjoja ystävillesi tai käyttää niitä korteissa ja kalentereissa.

  Ulkona otetut kuvat
  Apport, © Rene Skafte, Canon EOS 5D Mark III

  • Kun tulostat kuvia kehystettäviksi, ota huomioon kehyksen koko. Tulosta parhaalla tulostuslaadulla ja hyödynnä kuvan kaikki megapikselit tulostamalla kuva A4- tai A3-koossa.
  • Creative Parkista löydät kuvillesi lisää hauskoja käyttötapoja. Lue lisää napsauttamalla tätä.
  • Tiesitkö, että voit tulostaa suoraan Facebookista, Twitteristä ja Dropboxista? Napsauta tätä ja lue lisää.
  • Valokuvakirja on erinomainen tapa esitellä parhaimpia ja tärkeimpiä kuviasi. Voit koota esimerkiksi jonakin erityisenä ajankohtana kuvatut kuvat yhteen omaksi taidekirjaksesi. Anna kuvien kertoa tarinan vaikkapa mieleen jääneestä lomasta tai kokonaisesta vuodesta.