Kaikki, mitä tarvitset hienojen kesälomakuvien ottamiseen

Kesäloma tarjoaa hyvät mahdollisuudet vaikkapa henkilöiden ja matkakohteiden valokuvaamiseen.

Ota mukaan kaikki, mitä tarvitset
Lomamatkalla on usein kannettava kameraa mukana pitkiäkin aikoja. Siksi pehmeä kamerakotelo on hyvä tapa pitää kamera helposti saatavilla ja suojattuna. Canonin digitaalikameroihin on saatavissa erityisesti niitä varten suunniteltuja koteloita.

Jos sinulla on EOS-kamera, harkitse suotimen hankkimista objektiiviin ennen matkalle lähtöä. Suojalasi estää objektiivia naarmuuntumiselta, suotimet taas (kuten polarisaattorit) parantavat valokuvia.

Jos matkakohteessasi on nähtävillä kiinnostavia merieläimiä, sijoita vedenpitävään koteloon, niin voi kuvata veden alla jopa 40 metrin syvyydessä. Tietyissä Canonin digitaalisissa kompaktikameroissa on myös erityinen vedenalaiskuvaustila, joka säilyttää värit luonnollisina.

Löydät oikeat lisävarusteet kameraasi Canon Storesta.

Hyödynnä Canonin teknistä osaamista
Jos kamerassasi on erikoiskuvaustiloja, useat niistä ovat käyttökelpoisia, kuten Ranta, Auringonlasku, Hämärä ja Kasvillisuus. Valitse vain oikea kuvaustila ja anna kameran huolehtia muusta. Jos sinulla on uusi kameramalli, jossa on Smart Auto -valotusohjelma, voit antaa sen määrittää kuvaan sopivimmat asetukset. Katso kamerasi käyttöoppaasta tietoja siitä, mitä ominaisuuksia kamerassa on ja miten niitä käytetään.

Tietyissä kameroissa oleva älykäs salamavalotusohjelma säätää salaman tason kuvausolosuhteiden mukaan. Kun kuvaat päivänvalossa, salama välähtää ja estää varjojen muodostumisen kuvauskohteen kasvoihin. Kun kuvaat illalla, salama optimoidaan automaattisesti niin, että kuvissa muutoin joskus ilmenevä valoisuuden luonnoton jyrkkyys estetään.

Lue lisää Canonin kompaktikameroiden tekniikasta.

spacer
					image
Lisää artikkeleja