Miten voin parantaa valokuviani niiden ottamisen jälkeen?

Oletko huomannut, että katsoessasi valokuvia tietokoneella haluaisit joskus muuttaa ja parannella niitä? Canon-kameran mukana toimitettu ImageBrowser EX -ohjelmisto on helppokäyttöinen, ja sen avulla saat ihmeitä aikaan. Lataa uusin ImageBrowser EX -versio.

Kuvan rajaaminen
Yksi parhaista kuvausvinkeistä on mennä mahdollisimman lähelle kohdetta: se auttaa sinua kertomaan haluamasi tarinan kuvan avulla. Saman vaikutelman saa luotua helposti myös ImageBrowser EX -ohjelmiston rajaustoiminnolla. Valitse kuva, napsauta Edit (Muokkaa) -painiketta näytön yläreunassa ja valitse Crop Image (Rajaa kuva).


Värin ja kirkkauden parantaminen automaattisesti
Automaattisella korjaustoiminnolla voi kätevästi korjata valokuvan väriä ja kirkkautta. Valitse kuva, napsauta Edit (Muokkaa) -painiketta näytön yläreunassa ja valitse Auto Correct (Automaattinen korjaus). Voit esikatsella tulosta ennen korjausten hyväksymistä.


Värin ja kirkkauden parantaminen itse
Automaattinen korjaustoiminto on kätevä, mutta voit itsekin säätää valokuvan väriä ja kirkkautta. Valitse valokuva, napsauta Edit (Muokkaa) -painiketta näytön yläreunassa ja valitse Adjust Color and Brightness (Säädä väriä ja kirkkautta). Voit ennen tallentamista kokeilla eri parametreja ja tutkia, miltä ne näyttävät valokuvassa.

Terävöittäminen
Valokuvan terävyyden parantaminen voi selkeyttää kuvassa näkyviä pintoja. Näet eron parhaiten kokeilemalla toimintoa. Valitse kuva, napsauta Edit (Muokkaa) -painiketta näytön yläreunassa ja valitse Increase Sharpness (Terävöitä).


EXIF-tietojen tarkasteleminen
Kun otat valokuvan, kamera tallentaa myös paljon asetuksiin, kuten valotukseen, tarkennukseen ja valkotasapainoon liittyvää tietoa. Nämä ovat EXIF-tietoja, joista selviää, miksi valokuva näyttää juuri sellaiselta kuin se näyttää.


spacer
					image
Lisää artikkeleja