no consumer

Mitkä ovat videokuvauksen pikaohjeet?

Canon-kameroilla voit kuvata erittäin laadukkaita videoita. Monissa Canon-kameroissa on myös Full HD -kuvaus. Muutamien yksinkertaisten ohjeiden avulla voit kuvata videoita, jotka tallentavat iloiset ja jännittävät hetket juuri kokemasi kaltaisina.

Ajattele vaakaformaatissa
Televisioiden ja tietokoneiden ruudut ovat vaakaformaatissa, joten myös videot kannattaa kuvata tätä silmällä pitäen. Älä kuitenkaan koskaan vaihda pystykuvauksesta vaakakuvaukseen (tai toisinpäin) kesken kuvaamisen.

Jos kuitenkin kuvaat pystysuunnassa, Canon-kameran mukana tuleva ohjelmisto kääntää videon oikein päin. Vaikka toiminto korjaa kuvan suunnan, video näkyy pitkänä ja kapeana, ja suuri osa ruudusta jää mustaksi. Lataa uusin ImageBrowser EX -versio.


Vältä liiallista liikettä
Suunnittele otos etukäteen, jotta vältyt liialliselta zoomaukselta ja kohteen seuraamiselta. Sellainen "paloletkukuvaus" tekee katselusta raskasta ja häiritsevää.

Älä pidä ääntä
Keskustelut ja taustamelu tallentuvat videoihin. Varmista, että ympärilläsi on hiljaista (kytke esimerkiksi televisio ja ilmastointi pois päältä). Muista myös ohjata ihmisiä ennen kuvausta - ei kuvauksen aikana!

Kerro tarina
Kun otat toisiinsa liittyviä valokuvia, sinun kannattaa suunnitella etukäteen kohteet tai kuvauspaikka. Tämä on vieläkin tärkeämpää videokuvauksessa. Suunnittele otokset ja mieti, miten ne sopivat yhteen valmiissa videossa.

IXUS 255 HS-, PowerShot N-, SX270 HS- ja SX280 HS -kameroissa on hybridiautomaattitila, joka yhdistää valokuvauksen ja videokuvauksen parhaat puolet. Hybridiautomaattitilassa kamera voi tallentaa ennen jokaista kuvaa neljän sekunnin videoleikkeen ja yhdistää leikkeet hauskaksi teräväpiirtovideoksi (720p).

Muokkaa kuvaamiasi videoleikkeitä
Yhdistä kuvaamasi videoleikkeet yhdeksi videoksi. Canon ImageBrowser EX ‑ohjelmassa voit yhdistää videoleikkeitä tosiinsa ja lisätä niihin tehosteita ja tekstiä. Voit myös lisätä ääniraidan videon tunnelman tehostamiseksi. Lataa uusin ImageBrowser EX -versio.

spacer
            image
Lisää artikkeleja