Loistava paikka Canon EOS 6D -kameran testaamiseen

Canonin pienin ja kevyin täyden kennokoon digitaalinen järjestelmäkamera EOS 6D on niin monipuolinen, että sen ominaisuudet ansaitsivat varta vasten järjestetyn testikuvaussession.

Tätä varten valittiin valokuvaajien ryhmä, jossa olivat mukana myös Canon-lähettiläät Richard Walch ja Thorsten Milse. Heidän tehtävänään oli kuvata henkeäsalpaavia stillkuvia ja videoita. Kuvauskohteeksi valittiin Islanti, koska sen poikkeuksellisen hienot maisemat ovat jokaisen valokuvaajan unelma.

 Picture_News-01-image03.jpg

Richard kuvasi videon, jossa esitellään EOS 6D ‑kameran käyttöä kuvausmatkalla. Lisäksi voit katsoa "kulissien takana" kuvatun videon. Siinä esitetään kuvausmatkan eteneminen päivä päivältä Richardin ja Thorstenin kommentoimana.

Kuten tavallista, kuvauspäivät olivat pitkiä ja alkoivat klo 5.30. Kun päivän kuvaukset oli tehty, työryhmä palasi hotellille ja tarkisti, että kaikki tarvittavat videot ja stillkuvat oli kuvattu. Sen jälkeen alkoi valmistautuminen seuraavaan päivään. Työpäivä ei ollut koskaan ohi ennen puoltayötä.

Kuvauskerroilla tulee usein vastaan ongelmia, joita työryhmä ei ole osannut odottaa. "Olemme aina välttäneet kuvaamista paikoissa, joissa sääoloja on vaikea ennustaa. Olimme hieman huolissamme Islannin säästä. Onneksi viikon sää oli täydellinen: myrskyistä taivasta, aurinkoisia päiviä ja sumuisia aamuja", Canon Euroopan työryhmän jäsen kertoo.

Picture_News-01-image05.jpg

Ilmakuvien ottamista varten oli vuokrattu vuonna 1970 valmistettu Cessna-lentokone, jonka oven irrottaminen tuotti odottamattomia vaikeuksia. "Koneen lentäjä suostui ilomielin irrottamaan oven, jotta Thorsten voisi kuvata esteettä. Lentokone oli kuitenkin vanha, eikä ovea ollut koskaan irrotettu, joten siihen kului kolme tuntia!"

Picture_News-01-image06.jpg

Työryhmä ajoi syrjäisiin paikkoihin nelivetoautolla, ja sen kanssa tarvittiin lisää improvisointia. Eräälle rannalle pääsy edellytti ajamista suurten mustien hiekkadyynien yli, mutta auton akseli hajosi puolitiessä. "Yritimme kaivaa auton pois hiekasta, mutta tunnin jälkeen tajusimme, ettemme pääsisi mihinkään. Pyysimme lopulta läheiseltä maatilalta traktorin vetämään meidät pois. Onneksi saimme lainata viljelijän nelivetoautoa loppupäiväksi sillä välin, kun oma automme oli korjattavana."

Picture_News-01-image04.jpg

Työryhmä ihastui Islantiin viikon matkan aikana. Se näkyy myös "kulissien takana" kuvatussa videossa. Matkan kohokohtia olivat kiehtovat vierailukohteet, kuten kuuluisa Gullfossin vesiputous, 20 metriä korkea Strokkurin geysir ja täynnä jäävuoria oleva Jökulsárlónin laguuni. Yleisin viikon aikana kuulunut huudahdus oli "vau, uskomatonta!"

Katso EOS 6D ‑video sekä "kulissien takana" kuvattu video EOS 6D ‑tuotesivulta.

spacer
					image
Lisää artikkeleja