Kuinka saan parempia ryhmäkuvia?

Sukulaisten ja ystävien kokoontumisista on aina mukava saada muistoksi yhteiskuvia. Nämä vinkit auttavat ottamaan hyviä ryhmäkuvia, joista on paljon iloa.

NSG_Page_1_01

Toimi järjestelmällisesti
Mieti ensin sommittelua: mitä haluat kuvassa näkyvän? Yritä esimerkiksi löytää häiritsemätön tausta.

Ryhmäkuvat näyttävät joskus hyvin jäykiltä ja muodollisilta. Pyri järjestämään ihmiset siten, että kaikkien kasvot eivät ole samalla korkeudella. Harkitse kuvaamista yläviistosta. Perspektiivistä tulee mielenkiintoinen, kun kaikki katsovat ylös kameraan.

IXUS- ja PowerShot-kamerat tarkentavat kuvan keskiosaan. Jos kohteesi ei ole keskellä kuva-alaa, kohdista kamera siihen ja paina laukaisin puoliväliin niin, että tunnet pienen vastuksen. Tämä lukitsee tarkennuksen. Pidä laukaisin puoleen väliin painettuna, sommittele kuva uudelleen ja paina laukaisin pohjaan.

Ota monta kuvaa
On vaikea saada kaikki kuvattavat katsomaan haluttuun suuntaan samaan aikaan. Siksi kannattaa ottaa paljon kuvia. Paina FUNC./SET-painiketta ja valitse jatkuva kuvaus tai nopea jatkuva kuvaus (HQ). Kamera kuvaa koko ajan, kun pidät laukaisinta painettuna. Mitä enemmän kuvia otetaan, sitä enemmän kuvattavat rentoutuvat ja sitä luonnollisemmilta he näyttävät.

Voit myös valita älykkään laukaisimen, joka aloittaa kuvauksen havaitessaan silmäniskun, hymyn tai uudet kasvot kuva-alalla. Lue lisää näistä ja muista erikoiskuvausohjelmista.

Jälkeenpäin
Voit hienosäätää ottamiasi kuvia ImageBrowser EX -ohjelmalla, joka toimitettiin kamerasi mukana. Varmista, että käytössäsi on uusin versio.

NSG_Page_1_02

Esimerkiksi salamalla otetuissa kuvissa voi ilmetä ikävää punasilmäisyyttä. Avaa ImageBrowser EX ja valitse haluamasi kuva. Napsauta Edit (Muokkaa) -painiketta ja valitse Correct Red-eye (Punasilmäisyyden korjaus). Voit antaa ohjelman korjata punasilmäisyyden automaattisesti tai valita itse korjattavan alueen ja säätää korjauksen tasoa.

Jos näytät kuvan suoraan kamerasta, valitse punasilmäisyyden korjaus jo kuvatessasi tai näyttäessäsi kuvia.

spacer
					image
Lisää artikkeleja