Objektiivit

Canon IXUS- ja PowerShot-kameroiden zoom-objektiivien avulla voit ikuistaa koko näkymän yhteen kuvaan tai zoomata lähelle kohdetta.

Canonin 75 vuoden kokemus optisen tekniikan huipulla näkyy jokaisessa valmistamassamme objektiivissa. PowerShot SX50 HS -kamerassa on 50x optinen zoom-objektiivi, jonka ultraäänimoottori (USM) ja äänikelamoottori (VCM) takaavat nopean zoomauksen ja tarkennuksen. Tyylikäs IXUS 500 HS on markkinoiden ohuin 12x optisella zoomilla varustettu kamera*.

* tilanne 22. marraskuuta 2012


Optisen zoomin edut
Kun Canon PowerShot- tai IXUS-kameralla zoomataan, zoom-objektiivin sisällä olevat optiset osat liikkuvat. Tämä tuo kohteen lähelle ilman, että tarkkuus heikentyy.

Esimerkiksi monissa mobiililaitteissa käytettävä digitaalinen zoom tuo kohteen lähelle suurentamalla kuvan keskiosaa. Suurennettua kuvaa ei parannella, joten digitaalisen zoomin kuvanlaatu on huonompi kuin optisen zoomin.

Uusimmissa IXUS- ja PowerShot-malleissa on laajat optiset zoomausalueet, mutta jos ne eivät riitä, kameroissa on lisäksi laadukas digitaalinen ZoomPlus-zoomaustoiminto. ZoomPlus-toiminto tuo kohteen entistä lähemmäs, ja kehittyneen tekniikan ansiosta kuva on yksityiskohtaisempi ja terävämpi kuin perinteisissä digitaalisissa zoomeissa.

Optinen kuvanvakain
Tehokkaalla zoomilla kuvattaessa myös kameran tärähtelyn vaikutukset ovat suuremmat. Useimmissa Canon-kompaktikameroissa on optinen kuvanvakain, joka tunnistaa ylimääräisen liikkeen ja siirtää objektiivin elementtejä siten, että ne neutraloivat kameran tärähtelyn.

Tuloksena on selkeät kuvat ja videot myös suurella zoomilla tai hämärässä kuvattuna. Uusissa Canon-kameroissa käytetään lisäksi älykästä kuvanvakaintekniikkaa, joka vähentää tärähtelyn vaikutuksia erilaisissa olosuhteissa valitsemalla parhaan kuvanvakautustilan seitsemästä vaihtoehdosta. Kameran liike suhteessa kohteeseen on erilaista esimerkiksi makrokuvauksessa ja silloin, kun kuvataan kävellessä.

Picture_DSC Zoom
Kuvanvakaimen kanssa ja ilman kuvanvakainta otettu kuva

Lisätietoja IXUS- ja PowerShot-kameroiden zoom-objektiiveista.

spacer
					image
Lisää artikkeleja