Ylös, ulos ja kuvaamaan!

Pariisi, Ranska

Jimmy G.jpg
© Jimmy G

Pariisin kauneus on innoittanut lukemattomia säveltäjiä ja elokuvantekijöitä. Kevätkaupunkina se onkin vertaansa vailla. Eugène Atget'n 1900-luvun alun kaupunkikuvien ansiosta Pariisia pidetään katukuvaksen syntypaikkana, mutta myös sen keväiset puutarhat ja puistot ovat henkeäsalpaavan upeita.

Richard Taylor 1.jpg
© Richard Taylor

Cristian Bortes.jpg
© Cristian Bortes

Richard Taylor 2.jpg
© Richard Taylor

Mad Owo.jpg
© Mad Owo

Alankomaat

Chris Mozzocchi (cmozz).jpg
© Chris Mozzocchi (cmozz)

Hollanti tunnetaan upeista kukkakuvistaan. Ne kannattaa nähdä omin silmin paikan päällä. Lähde toukokuussa pyöräretkelle maaseudun kukkaloistoon värikkäiden tulppaanien keskelle.

Jos pyöräily ei ole omin lajisi, kannattaa käväistä Keukenhofin puutarhassa. Keukenhofin pinta-ala on lähes 32 hehtaaria ja siellä on yli 7 miljoonaa tulppaania, hyasinttia ja narsissia. Sen vaatimaton, keittiöpuutarhaa tarkoittava nimi juontaa kuitenkin juurensa aikaan, jolloin kuninkaanlinnan keittiö sai sieltä yrttinsä.

Vijay Duvvuri.jpg
© Vijay Duvvuri

Jim Derda.jpg
© Jim Derda

Tivoli, Tanska

Susanne Nilsson 1.jpg
© Susanne Nilsson

Tanskalaisille kevät alkaa, kun vuodesta 1843 toiminnassa ollut Tivolin puutarha avaa ovensa yleisölle. Puutarha ja tivolilaitteet viihdyttävät kävijöitä päivisin ja ravintolat iltaisin, ja tivolin väriloisto antaa valokuville pirteän ilmeen. Ei ihme, että se on Tanskan suosituin turistikohde.

Susanne Nilsson 2.jpg
© Susanne Nilsson

Susanne Nilsson 3.jpg
© Susanne Nilsson

Titchwell Marsh, Iso-Britannia

Andy Vernon 1.jpg
© Andy Vernon

Ison-Britannian luonnonsuojelualueiden parhaimmistona palkittu Titchwell Marsh kuhisee elämää keväisin. Pitkän talven jälkeen alueen vesistöt ja rannat täyttyvät muuttomatkoiltaan palanneista pääskyistä, törmäpääskyistä, kivitaskuista ja muista muuttolinnuista. Toukokuu on otollista aikaa bongata kahlaajia, kuten suokukkoja, mustapyrstökuireja, mustavikloja ja suosirrejä. Jos käännät objektiivin taivasta kohti, saatat nähdä ruskosuohaukan kieppumassa yläilmoissa.

Andy Vernon 2.jpg
© Andy Vernon

Espanja

Javier Delgado.jpg
© Javier Delgado

Espanjalaiset tietävät, miten juhliin saadaan elämää. Kevät on festivaalien aikaa, mikä näkyy myös elämää hehkuvissa kuvissa. Madridilaisen San Isidron festivaalin ja Jerezin hevosmarkkinoiden riehakkaan energisyyden vastapainoksi voit nauttia cordobalaisten patioiden ja hyvin hoidettujen ja aisteja hellivien andalusialaisten puutarhojen seesteisestä rauhasta.

Luca Nebuloni.jpg
© Luca Nebuloni

Alberto Carrasco Casado.jpg
© Alberto Carrasco Casado

spacer
					image
Lisää artikkeleja