Canon-lähettiläs Thorsten Milse

Mitä kameraa ja välineitä käytit?
Minulla oli mukana kaksi kamerarunkoa: EOS-1D X ja EOS 5D Mark III. Eläinkuvissa käytin EF 600 mm f/4L IS II USM- ja EF 300 mm f/2,8L IS II USM -objektiiveja ja muissa kuvissa EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM-, EF 16–35 mm f/2,8L II USM-, EF 50 mm f/1,2L USM- ja EF 70–200 mm f/2,8L IS II USM -objektiiveja. Lisäksi minulla oli polttovälin muuttaja ja Speedlite-salama.

Mitä apua kuvanvakainobjektiiveista on veneestä kuvattaessa?
Pienessä veneessä on käytännössä mahdotonta käyttää jalustaa. Siksi käytän Canonin IS-objektiiveja. Niillä saan tarkkoja kuvia, vaikka aallokko keikuttaisi venettä rajustikin.

Picture_Ambassador-02_image-01.jpg
Grönlannin rantaviivaa
Tämä on kuvattu Hvalsundissa Grönlannin länsirannikolla, jossa Grönlannin jääpeite loppuu.
© Thorsten Milse. Canon-lähettiläs 
Canon EOS 5D Mark III, EF 70–200 mm f/2,8L IS II USM, kuvattu käsivaralta

Vietät paljon aikaa erittäin kylmissä olosuhteissa. Mitä haasteita tähän liittyy erityisesti välineiden suhteen?
Käytän kovaa Peli-koteloa, joka suojaa välineitäni säältä. Koteloa voi pitää kylmässä, se on vesitiivis ja suojaa kosteudelta. Olen käyttänyt mukanani olleita välineitä tällaisissa olosuhteissa aiemminkin, eikä kosteuden tiivistymisen kanssa ole ollut ongelmia edes kylmimmällä säällä. Canonin kamerat ja objektiivit ovat hyvin suojattuja.

Kuvasitko tutkimusretkellä eläimiä?
En saanut montaa eläinkuvaa, koska Grönlannin länsirannikolla ei ole paljoa eläimiä. Asuttaminen ja metsästys ovat verottaneet alueen eläinkantaa. Valaita saattaa näkyä joskus, mutta jääkarhut ovat todella harvinaisia.

Käytätkö suotimia, kun kuvaat jäistä maisemaa? Käytätkö jotain tiettyä suodinta?
En yleensä käytä suotimia, koska Canonin objektiiveilla saan laadukkaita kuvia myös ilman suodinta. Pohjoisella napa-alueella ilma on usein niin kuivaa, että kuviin tulee luonnollinen sininen sävy.

Pidätkö enemmän kuvaamisesta kylmässä vai kuumassa – kuvaatko siis mieluummin jääkarhuja vai harmaakarhuja?
Kaikissa olosuhteissa on omat haasteensa. Suola ja hiekka ovat yhtä lailla haitallisia kuvausvälineille. Itse viihdyn paremmin –40 asteen pakkasessa kuin 50 asteen auringonpaahteessa aavikolla.

Mitä aiot tehdä seuraavaksi?
Tulevien viikkojen aikana minulla on ohjelmassa Canonin työpajoja, seminaareja ja esittelyjä. Seuraava kuvausmatkani suuntautuu luultavasti Etelä-Amerikkaan.

1  2

spacer
					image
Lisää artikkeleja
Thorsten Milse