Canon-lähettiläs Thorsten Milse

Canon Euroopan lähettiläsohjelmassa on mukana maailman parhaita valokuvaajia. He ovat alansa huippuja, jotka Canonin tapaan haluavat tuoda esille intohimonsa valokuvaukseen.

Thorsten Milse on erikoistunut maisema- ja luontokuvaukseen, ja hän on erityisen kiinnostunut ympäristönsuojelusta ja uhanalaisista lajeista. Vuoden 2011 lopulla Thorsten julkaisi Polar World -kuvakirjan työskenneltyään yli kuusi vuotta pohjoisilla ja eteläisillä napa-alueilla. Tapasimme tämän Canon-lähettilään tutussa ympäristössä WWF:n Sailing to Siku – Voyage to the Last Ice Area -tutkimusretkellä.

Miten päädyit WWF:n Last Ice Area -tutkimusretkelle? Miksi se on sinulle tärkeää?
Olen työskennellyt useiden luonnonsuojeluprojektien ja uhanalaisten lajien parissa, mutta en WWF:n kanssa. Canon on WWF:n Conservation Imaging Partner -kumppani ja pyysi minua kuvaajaksi tälle tutkimusretkelle. Minulle on tärkeää korostaa positiivisia asioita. On parempi näyttää, millaisia asioita meidän pitäisi suojella kuin näyttää, mitä tapahtuu, jos emme suojele niitä.

Picture_Ambassador-01_image-01.jpg
Aamuinen hetki jäävuonossa
Otettu aikaisin aamulla sumuisessa maisemassa. Ohitimme Qaanaaqissa lahtea, jossa oli paljon ajelehtivaa jäätä.
© Thorsten Milse. Canon-lähettiläs
Canon EOS-1D X, EF 16–35 mm f/2,8L II USM, kuvattu käsivaralta

Olet tottunut napa-alueiden kävijä. Tuliko tällä tutkimusretkellä eteen yllätyksiä?
On vaikea havaita mitään näkyviä muutoksia esimerkiksi merijääalueen koossa. Paikat, joissa olen käynyt useita vuosia aikaisemmin, eivät näytä yhtään erilaisilta. Mukanamme ollut tutkija kuitenkin havaitsi muutokset helpommin tekemiensä mittausten perusteella.

Mitä aiot tehdä tällä tutkimusretkellä kuvaamillasi kuvilla? Suunnitteletko erityistä WWF-näyttelyä?
Canon käyttää useita kuvaamiani kuvia esimerkiksi Photokina-messuilla, ja lisäksi niitä näkyy lehtiartikkeleissa ja haastatteluissa. Olen suunnitellut pitäväni ensi vuonna WWF:n luentoja, joilla esittelen tutkimusretken kuvia ja raportteja.

1   2

spacer
					image
Lisää artikkeleja
Thorsten Milse