Korosta syksyn värejä

Syksyisessä värimaisemassa loistavat punaisen, keltaisen ja ruskean herkät sävyt. Joskus haluat ehkä kuitenkin esittää kuvillasi jotain muuta kuin herkkyyttä. Tässä vinkkejä, joiden avulla korostat värien eloisuutta.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p1 
Syksy Moesgårdin metsässä, © Dorota Ratman 2011, Canon EOS 50D

1. Monien kompaktikameroiden My Colors -valikossa on Korostettu-, Kylläinen- tai Elävä-asetus, jolla voit lisätä kuvan värikylläisyyttä. Voit korostaa vaikutusta entisestään valitsemalla Luovat suotimet -tilassa Erittäin elävä -vaihtoehdon. EOS-kamerassa voit lisätä kuva-asetuksen kylläisyysarvoa (katso kameran käyttöoppaan kohta Kuva-asetuksen mukauttaminen).

2. Käytä objektiivin kanssa polarisaatiosuodinta. Kun käännät suodinta, suodin tummentaa sinistä taivasta. Lisäksi se elävöittää lehtien ja muiden ei-metallisten kohteiden värejä poistamalla heijastuksia.

3. Kun kuvaat rakennusta, etsi kuvan etualalle jokin värikäs kohde, kuten kasvi tai kukka, joka kiinnittää katsojan huomion. Kuvaa alhaalta ylös ja korosta vaikutelmaa laajakulmalla. 10–35 mm:n polttovälillä (zoom- tai vakio-objektiivilla) saat aikaan halutun vaikutelman.

4. Käytä kameran kiinteää salamaa täytesalamana päivänvalossa. Salaman valo auttaa korostamaan joidenkin kohteiden värejä. Useimmissa tapauksissa voit ottaa salaman käyttöön ja antaa kameran määrittää salamavalon ja päivänvalon välisen tasapainon.

5. Käytä Canonin Digital Photo Professional -ohjelmistoa (toimitetaan EOS-kameroiden ja joidenkin Canonin kompaktikameroiden mukana CD-levyllä). Jos kuvaat RAW-kuvia, voit muuttaa monia asetuksia, kuten valkotasapainoa, kuva-asetuksia, kirkkautta, kontrastia, terävyyttä, värisävyjä ja värikylläisyyttä. JPEG-kuvissa vaihtoehtoja on vähemmän, mutta voit silti muuttaa kuvan kirkkautta, kontrastia, sävyjä, kylläisyyttä ja terävyyttä.

6. Tulosta kuvat kiiltävälle paperille. Näin tietokoneen näytöllä näkyvät eloisat ja kylläiset värit säilyvät myös tulosteissa. Canonin PT-101 Photo Paper Pro Platinum on erinomainen tulostuspaperi (tarkista, että tulostimesi voi käyttää paperia, jonka neliömassa on 300 g/m²). PP-201 Photo Paper Plus Glossy II on myös hyvä vaihtoehto.

Lataa värikkäät kuvasi galleriaan
Valitse lopuksi parhaat kuvasi ja lähetä ne You Connect -galleriaan. Ensi kuussa jokin kuvasi voi olla mukana galleriassa tai sitä saatetaan käyttää tulevissa valokuvausartikkeleissa.

spacer
					image
Lisää artikkeleja