Kuvamuistot: ”Leppäkerttu rannalla”, kuvannut Carolina Léon

[MASTER] Picture_13
© ”Leppäkerttu rannalla”, kuvannut Carolina Léon Canon Digital IXUS 50 -kameralla

Tämän kuvan ottamisen jälkeen kuulin, että nämä lempeät leppäkertut saapuvat usein tähän aikaan vuodesta lähellä Espanjan Valenciaa sijaitsevalle Malvarrosan rannalle. Niiden sanotaan merkitsevän kevään tuloa. Ranta on itään, ja kertut saapuvat, kun myöhäinen talvituuli puhaltaa lännestä, ja ne etsivät orkideoita ja kirvoja, lempiruokiaan.

Tämän kuvan ottopäivänä menin kuitenkin vain kävelylle rannalle IXUS 50 mukanani. Oli tuulinen päivä, ja nautin iltapäivän auringonvalosta... ja ne olivat siellä!

Suuri joukko leppäkerttuja yritti välttyä joutumasta mereen. Osa niistä ryömi hiekalla. Näky oli vaikuttava, joten polvistuin maahan ottaakseni kuvia. Tämä kerttu oli löytänyt suojapaikan hiekasta ja pysähtynyt paikalleen – ikään kuin se olisi poseerannut valokuvaajalle.

Pidän tästä kuvasta sen värien ja valon vuoksi ja siksi, että se muistuttaa minua miellyttävästä iltapäivästä rannalla, jolloin otin tämän kuvan.

Olen joskus palannut samaiselle rannalle tuulen puhaltaessa lännestä, mutta en ole tavannut samaa valoa, värejä tai leppäkerttuja. Joten tuo iltapäivä säilyy mielessäni erityisenä.