Näkökulmia tuttuihin paikkoihin

Tutustu tämän kuun Canonin kameroilla otettuihin kuviin. Jokainen valokuva tarjoaa omaperäisen ja ainutlaatuisen näkökulman jostakin tutusta ja usein kuvissa esiintyvästä kaupunkimaisemasta, maamerkistä tai kadusta.


Gilad Rom: Eiffel Tower
Kuinka he onnistuivat  – Canon
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

”Kiertelin eräänä iltapäivänä Pariisissa ja matkustin Eiffel-tornin hissillä alas näköalatasanteelta. En ollut nähnyt tornia aiemmin tästä kulmasta. Valokuvasta käyvät ilmi rakennuksen upea muotokieli ja monimutkaisuus. Valaistus oli erinomainen. Kukaan muu ei vaikuttanut kiinnittävään hissiin mitään huomiota tai katsovan ylös tai alas. Mielestäni on tärkeää pysähtyä välillä ja katsoa ympärilleen – se on paras tapa havaita tilanteet, joista voi ottaa ainutlaatuisia valokuvia. Kuvasin tämän Canon EOS 6D ‑kameralla ja Canon EF 16–35 mm f/2.8L II USM ‑objektiivilla.”

Davide D’Amico: The Shard
Kuinka he onnistuivat  – Canon
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

”Otin tämän kuvan parvekkeeltani alkuillasta, kun olin tullut töistä kotiin. Huomasin tilanteen vahingossa kaataessani itselleni lasillista viiniä. Käänsin hetkeksi päätäni ja näin The Shardin loistavan etäällä. Värit olivat niin voimakkaat, että nappasin heti Canon EOS 5D Mark III ‑kamerani näkymän ikuistamiseksi.

”Kuva on mielenkiintoinen, sillä The Shard näkyy siinä hyvin erilaisesta kulmasta. Pilvenpiirtäjästä tavallisesti otetuissa kuvissa näkyy Lontoon muita kuuluisia rakennuksia, kuten London Bridge. Tässä kuvassa The Shard kohoaa kuitenkin tavallisten asuinhuoneistojen ja talojen keskeltä. Auringonlasku ja lämmin valo saavat sen näyttämään erityisen hienolta.

”Kuvasin tämän Canon EOS 5D Mark III ‑kameralla ja Canon EF 70–200 mm f/2.8L IS II USM ‑objektiivilla. Otin kuvan ilman jalustaa seuraavilla asetuksilla: aukon esivalintatila (Av), f/2.8, ISO 2500, 1/80 s, 70 mm.”


Andrés Nieto Porras: Observador
Kuinka he onnistuivat  – Canon
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

”Olin vaimoni kanssa lomalla Budapestissä ja päätin käydä pakollisiin nähtävyyksiin kuuluvalla Kalastajanlinnakkeella. Tämä uusgoottilainen rakennelma sijaitsee Tonavan Budan puoleisella rannalla kohoavalla Linnavuorella. Kyseessä on yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä, sillä siltä avautuvat upeat näkymät kaupungin ylle, mutta halusin ikuistaa linnakkeen uudella tavalla. Päätin ottaa kuvan auringon laskiessa, jotta se muistuttaisi minua tästä uskomattomasta paikasta. Kuva ei ole teknisimmistä päästä kuviani, mutta se kuuluu niihin erityisiin kuviin, joka on otettu etsimällä mielenkiintoisia kuvauskulmia. Kyseessä oli taianomainen sattuma, kun käänsin päätäni oikeaan aikaan ja sain ikuistettua valon ja ainutlaatuisen maiseman.”

Kamera: Canon EOS 5D Mark II
Aukko: f/8
Valotusaika: 1/400 s
ISO-herkkyys: 100