PowerShot- ja IXUS-kameroiden vinkit

 

Helppoja vinkkejä, joilla saat parhaan irti Canon-kamerastasi

Näiden digitaalisen valokuvauksen vinkkien ja tekniikoiden avulla opit ottamaan entistä parempia kuvia ja muuntamaan hyvät kuvat loisto-otoksiksi. Tilaa You Connect -uutiskirje ja saat uusimmat vinkit suoraan postilaatikkoosi.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_1


Käytä ristikkonäyttöä 
Jos kamerassasi on ristikkonäyttötila, voit käyttää ristikkoa LCD-näytössä ja parantaa sillä tavoin kuviasi. Sen avulla voit varmistaa, että horisontti on vaakasuorassa, ja hyödyntää kolmanneksien sääntöä, joka helpottaa tasapainoisten kuvien ottamista. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_2


Pysty- vai vaakasuunta
Useimmat kuvat otetaan vaakasuunnassa (maisema), koska se on luonteva tapa pidellä kameraa. Mutta voit myös kääntää kameraa 90astetta ja kuvata pystysuunnassa (muotokuva). Älä anna muotokuva- ja maisema-nimitysten rajoittaa luovuuttasi. Voit aivan hyvin kuvata muotokuvia maisemasuunnassa ja päinvastoin.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_3


Linjojen voima
Kuvassa olevat linjat ohjaavat katsojan silmää. Klassinen esimerkki loistavasta linjan käytöstä on tie, joka katoaa kaukaisuuteen – toisiaan lähentyvät linjat tihentävät kuvan jännitettä. Voit myös etsiä vinottaisia linjoja, kuten vuorten harjanteita tai joen mutkia, jotka näyttävät kuvassa mielenkiintoisilta.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_4


Täytä kuva-alue
Varmista kuvaa sommitellessasi, että kohde täyttää koko kuva-alueen. Kuvaan ei saisi jäädä mitään tarpeetonta, joka vie katsojan huomion kohteesta. Älä käytä pelkästään zoomausta. Siirry lähemmäs kohdetta, sillä myös se muuttaa perspektiiviä, ja kuvan elementit tulevat paremmin esiin. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_5


Siirry lähemmäs ja keskity yksityiskohtiin
Usein pienet yksityiskohdat tekevät kuvasta ainutlaatuisen. Voit ottaa lähikuvia käyttämällä kamerasi makroasetusta. Kannattaa myös muistaa, että saat laajakulmalla isomman suurennuksen kuin zoomilla – pääset siis paljon lähemmäs kohdetta.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_6


Mielenkiintoinen kohde etualalla luo syvyyttä
Kun kuvaat maisemakuvia, sijoita etualalle jokin mielenkiintoinen kohde. Se voi olla portti, muuri, puu, henkilö tai rakennus. Se ohjaa katsojan silmää ja tuo kuvaan syvyysvaikutelmaa.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_7


Upeat ryhmäkuvat
Tämä on itsestään selvää, mutta sanotaan se nyt kuitenkin: varmista, että kaikki ovat mukana! Kameran on oltava riittävän etäällä ryhmästä, mutta ei niin kaukana, että henkilöitä ei tunnista. Rohkaise ihmisiä juttelemaan keskenään kuvauksen valmistelun aikana, jotta kaikki rentoutuvat (varmista, että jätät tilaa itsellesi). Kiinnitä sitten kuvattavien huomio, jotta kaikki katsovat kameraan yhtä aikaa. Aseta itselaukaisu, FaceSelf-Timer (Kasvo itselaukaisu) tai WinkSelf-Timer (Räpäytyksen itselaukaisu) ja liity ryhmään.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_8


Ikuista ihminen kuvaan
Jos rajaat kuvaan pään ja hartiat, pyydä kuvattavaa seisomaan vinottain kameraan, pää käännettynä kameraan päin. Kuvasta tulee eloisampi ja aktiivisempi. Jos kuvattava seisoo, hän voi pidellä jotain kädessään tai nojautua jotakin vasten, mikä tuo lisää sisältöä kuvaan. Aseta sitten kamera muotokuvatilaan, jotta kamera kuvaa ihonsävyt luonnollisina ja korostaa kuvattavaa henkilöä sumentamalla taustan. 

Picture_Hints_and_Tips_DSC_9


Poista värit
Voit ottaa mustavalkoisia ja seepiansävyisiä kuvia helposti PowerShot- tai IXUS-kameralla käyttämällä My Colors -toimintoa. Käytä uusimmissa malleissa luovien suotimien mustavalkoasetusta. Mustavalkokuvien avulla voit tutkia tuttuja kohteita uusista näkökulmista, koska muodot korostuvat eri tavalla mustavalkoisissa kuvissa. Seepia puolestaan antaa kuvalle vanhanaikaisen tunnun.

Picture_Hints_and_Tips_DSC_10


Tunne värit
Värit muuttavat kuvan tunnelman. Punainen on lämmin ja dominoiva väri, joten pienikin läikkä punaista kerää huomiota. Sininen on kylmä väri, joten se vaikuttaa kuvassa vetäytyvästi ja rauhoittavasti. Vihreä on luonnon väri ja tuo kuvaan raikkautta ja rentoutta. Ruskea on maan väri. Se muodostaa hyvän taustan muille väreille, mutta sopii harvemmin pääsävyksi. Voit myös käyttää Colour Accent (Korostettu väri) -toimintoa, jolla voit valita tietyn värin ja jättää loput kuvasta mustavalkoiseksi.

spacer
					image