Canon Explorer -kuvaaja: Martin Osner

EX_Page_2_02
© Martin Osner, Canon Explorer -kuvaaja
Kuvausvälineet ja -asetukset: EOS 5D, EF 16–35 mm f/2,8L USM, valotusaika 1/400 s, aukko f/5,6, ISO 400
"Kuvio kivessä"

Opettaessani valokuvaajia kehotan heitä aina menemään mahdollisimman lähelle kohdetta. "Mene lähemmäs ja lähemmäs, kunnes törmäät siihen", neuvon vitsaillen, "ja peräänny sitten vain yksi askel." Kun saat läheisen yhteyden kohteeseesi, sommittelun yksinkertaistaminen tapahtuu luonnostaan. Neuvon myös välttämään silmien tasolta valokuvaamista. Kun kuva on otettu ylhäältä tai alhaalta, tavanomaisesta perspektiivistä vieraantuminen luo mielenkiintoa herättävän tehosteen.

Tästä yksinkertaisesta kuvasta tekee mielenkiintoisen tuo pieni jäkälä. Ympyrä on visuaalisen suunnittelun perusmuoto, joka auttaa pitämään huomiota yllä. Tämän kuvan valitsin myös kansikuvaksi uuteen kirjaani "Fingerprint of creation, colours textures and patterns".

Kuvaan paljon yksinkertaisia pintoja, kuten kalliomuodostelmia. Kohteen koon mukaan käytän välillä makro-objektiivia ja välillä laajakulmazoomia. Pyrin irrottamaan kohteen todellisuudesta siten, ettei kuvaan jää mitään vertailukohtaa. Tämä kuva on otettu Etelä-Afrikan rannikolla Coffee Bayssä.

EX_Page_2_03
© Martin Osner, Canon Explorer -kuvaaja
Kuvausvälineet ja -asetukset: EOS 5D, EF 16–35 mm f/2,8L USM, valotusaika 1/60 s, aukko f/8, ISO 250
"Auringonlasku Atlantilla"

Yritän rajata kuvan jo kuvaushetkellä haluamakseni sen sijaan, että muokkaisin sitä jälkeenpäin. Silloin on pakko keskittyä haluttuun lopputulokseen entistä voimakkaammin, mikä nostaa parhaat taidot esiin.

Tämä pilvikuva on otettu juuri niin. Se on kuvattu Kapkaupungissa Atlantin rannikolla. Kylmä rintama on tuomassa matalapainetta, ja taivas varoittaa sen lähestymisestä. Näitä pilviä muodostuu noin päivää ennen säärintaman saapumista, ja seuraankin usein satelliittikuvista, milloin niitä on tulossa.

Paikka on tunnettu vaikuttavista auringonlaskuistaan, ja alkuillan lämmin valo antaa kuvalle lisää ilmettä.

Lue lisää Martin Osnerista ja hänen työstään Canon Explorer -kuvaajana.
Lisää Martinin kuvia ja tietoja hänen kuvauskursseistaan on hänen kotisivullaan.

1  2

spacer
					image