Canon-lähettiläs: Richard Walch

Picture_Ambassador-04_image-01.jpg
© Richard Walch. Canon-lähettiläs
Kuvausvälineet ja -tiedot: EOS 5D Mark II, EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM, valotusaika 1/250, aukko f/6,3, ISO-herkkyys 100

"Tämä kuva on otettu 'omalla takapihallani'. Tunnen paikan kuin omat taskuni ja tiedän esimerkiksi, milloin siellä on 30 cm vastasatanutta lunta. Paikkaan on melko helppo päästä, mutta hankaluuksia tuotti se, etten nähnyt lumilautailijaa hänen ollessaan kielekkeen yläpuolella. Pidimme yhteyttä radioiden ja lumipallojen avulla. Näytin sijaintini heittämällä lumipallon ylös ja hän näytti, mistä kohdasta hän oli tulossa, heittämällä lumipallon alas."

"Saatuani kaikki valmiiksi kuvan ottamista varten ilmoitin radiolla, että lautailija sai lähteä liikkeelle. Olimme sopineet etukäteen, minkä tempun hän tekee, ja puuterilumi sai aikaan mahtavan lumisuihkun. Kuvausnäkymä oli sommiteltu valmiiksi, ja otin kerrallaan noin kuusi kuvaa. Kamera pysyi paikallaan ja lautailija liikkui kuva-alan poikki. Tämä on maisemakuva, johon minä lisäsin liikkeen."

"Lautailija on hyvä ystäväni Renilla. Olen tehnyt hänen kanssaan useasti töitä yhdessä, joten hän tietää, mitä haluan. Vaikka kuvaus kesti vain 10 minuuttia, valmisteluihin meni useita vuosia. Meidän piti toimia nopeasti ja saada kuvaus valmiiksi klo 8.15. Kello 8.25 paikalla oli jo laskettelijoita, jotka pysähtyivät lautailijan laskeutumispaikalle!"

Mitkä ovat suunnitelmasi vuodelle 2013?
"Olen todella innostunut uudesta tavasta yhdistää stillkuvaus ja videokuvaus. Tällä hetkellä pidän hauskaa ja opin joka päivä lisää videokuvauksen parissa. Lähestymistapani on hieman erilainen, koska minulla on valokuvaajan tausta. Olen todella tyytyväinen EOS-kameroihin, sillä niissä on stillkamera ja videokamera samassa. Vuonna 2013 aion siis etsiä uusia mahdollisuuksia yhdistää kummatkin kuvaustavat."

"Pyrin myös yhdistämään urheilukuvauksen muihin osa-alueisiin. Olen tehnyt töitä saksalaiselle autoja, urheilua ja elämäntyyliä käsittelevälle lehdelle. Autojen kuvaaminen urheilullisessa ympäristössä on mielenkiintoista. Pystyn yhdistämään tuttuihin työtapoihin uusia elementtejä."

Lopuksi vielä neuvo You Connect -jäsenille
Kun saavut uuteen paikkaan:
"Kysy itseltäsi, mikä paikassa on uutta ja erilaista, ja vastaa ottamalla kuva."

Lue lisää Richard Walchin työstä Canon-lähettiläänä.  

1  2  3  4

spacer
					image
Richard Walch