Canon-lähettiläät Jonathan ja Angela Scott

Löysittekö matkalla lopulta kuitenkin myös tiikereitä?
"Kyllä löysimme. Taitavien oppaidemme ansiosta saimme kolme tiikerihavaintoa. Valokuvaajalle pelkkä tiikerin näkeminen ei kuitenkaan riitä, vaan myös muiden olosuhteiden on oltava kuvauksen kannalta otolliset. Tiikerit makoilevat päiväsaikaan usein paksun aluskasvillisuuden seassa, jolloin niistä ei mitenkään saa toivotunlaisia kuvia."

AM_Page_3_02
© Jonathan ja Angela Scott. Canon-lähettiläät
Kuvausvälineet ja -asetukset: EOS-1Ds Mark III, EF 800 mm f/5,6L IS USM + polttovälin muuttaja EF 1,4x, valotusaika 1/160, aukko f/13, ISO 1000
"Nuori naarastiikeri liikuskelee myöhäisillan valossa. Sivu- ja vastavalo ovat suosikkejamme."

"Jos vain jaksat käyttää tunteja, päiviä, jopa viikkoja, saat varmasti ennen pitkää loisto-otoksen. Tässä Angien ottamassa kuvassa on kaikki kohdallaan. Siinä on paljon sellaista energiaa, jota ei vankeudessa elävän eläimen kuvassa voisi olla: tiikeri on omassa maailmassaan eikä välitä läsnäolostamme lainkaan. Valon kultaamat pitkät heinät täydentävät nuoren naarastiikerin kaunista kuviointia ja luovat syksyistä tunnelmaa. Tästä näkee, miksi sanotaan, että tiikerissä yhdistyvät leijonan voimat ja leopardin ketteryys ja kauneus."

"Tiikerin näkeminen ja kuvaaminen on varmasti Intian-safarin kohokohta. Mutta itse asiassa muut kuvamme ovat mielestäni vieläkin parempi osoitus siitä, mistä kuvaamisessa on kyse. Korostamme aina oppilaillemmekin, että suunnittelu on onnistuneen valokuvan salaisuus. Täytyy miettiä valaistusta, tuntea kohteen käyttäytyminen ja ottaa paljon erilaisia kuvia – lähikuvia, maisemakuvia ja yksityiskohtaisia otoksia – joista tarina sitten muodostuu."

Lue lisää Jonathanin ja Angelan työstä Canon-lähettiläinä.

1  2  3

spacer
					image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott