Canon-lähettiläät Jonathan ja Angela Scott

AM_Page_2_02
© Jonathan ja Angela Scott. Canon-lähettiläät
Kuvausvälineet ja -asetukset: EOS-1D Mark IV, EF 70–200 mm f/2,8L IS II USM + polttovälin muuttaja EF 1,4x, valotusaika 1/160, aukko f/13, ISO 1000
"Aamun sarastus, samoin kuin iltavalon tai iltaruskon aika, on parasta aikaa niin valokuvaukseen kuin tiikerien näkemiseenkin."

Tämä kuva näyttää siltä kuin se olisi otettu Euroopassa loppukesästä tai alkusyksystä.
"Niin näyttää, mutta se on otettu Intiassa, Ranthambhoren kansallispuistossa, tammikuussa eli talvisaikaan. Vastavalon piirtämät puiden siluetit tuovat kuvaan vahvaa eloa. Olisipa maisemassa kulkenut vielä tiikeri! Meillä on tapana luoda visio siitä, millaisen kuvan haluamme, joten sielumme silmillä voimme nähdä tässä myös sen tiikerin, joka ei kuitenkaan etsimeen osunut."

"Kuvaamaan kannattaa lähteä hyvin varhain aamulla, jotta ehtii hyödyntää valon, ennen kuin se tulee liian kovaksi ja metsän utuinen tunnelma katoaa. Paras valo on usein mennyt jo aamukahdeksalta. Siksi kannattaa suunnitella kuvausretki huolellisesti etukäteen. Mitä kauemmin on tietyllä seudulla, sitä paremmin oppii tuntemaan sen tunnelmia ja eläinten käyttäytymistä."

"Improvisoidut tilannekuvat ovat toki hienoja, mutta ei pidä luottaa siihen, että sellaisia onnistuisi aina saamaan. Varsinkin Angie haluaa suunnitella kuvaamisen tarkasti etukäteen ja luoda haluamansa kuvasarjan ensin mielessään. Hän pohtii maisemia ja yksityiskohtia. Kuva voi olla todella onnistunut, vaikka siinä ei olisikaan suurta tähteä pääosassa."

1  2  3

spacer
					image
Canon Ambassadors: Jonathan & Angela Scott